Италия може да премахне някои антивирусни мерки до края на април

Италия може да премахне някои антивирусни мерки до края на април

До края на април Италия може да започне постепенно да премахва някои ограничения, наложени за овладяване на коронавирусната епидемия, но само при условие че разпространението на болестта продължава да забавя, заяви в четвъртък премиерът на страната Джузепе Конте пред Би Би Си, съобщава Ройтерс, цитирана от БНР.
 
"Трябва да изберем сектори, които могат да рестартират дейността си. Ако учените го потвърдят, можем да започнем да облекчаваме някои мерки до края на този месец", посочи Конте.
 
Той обаче предупреди, че Италия не може да намали бдителността и отбеляза, че ограниченията ще бъдат облекчавани само постепенно.
 
В сряда имаше 542 смъртни случая от Covid-19 в Италия спрямо 604 ден по-рано, като общият брой на смъртните случаи достигна 17 669. В интензивното лечение се намират 3 693 души, което е спад от 3 792 във вторник - пети пореден ден на понижение.
 
Спадът повиши надеждите, че вирусната епидемия ще бъде овладяна благодарение на наложена общодържавна блокада, въпреки че броят на новите случаи на заразени се повиши в сряда до 3 366 от 3 039 във вторник и достигна 139 422.
 
Италия наложи националната блокада на 9 март. Две седмици по-късно Джузепе Конте обяви, че несъществените бизнеси, включително производството на автомобили, облекла и мебели, ще трябва да затворят по време на извънредното положение.
 
Бизнесът в северната индустриална част на страната обаче призовава правителството да му позволи да отвори отново фабриките, за да се предотврати икономическа катастрофа, въпреки че именно Северна Италия е най-силно засегнат от коронавируса.
 
Клоновете на най-голямата лобистка група на работодателите Confindustria, представляващи северните райони на Ломбардия, Венето, Пиемонт и Емилия-Романя, които формират 45% от икономическото производство в Италия, призоваха в сряда правителството да изготви "пътна карта" за връщане на работа.

Служител на ВКС дал достъп на фирмата, градила компрометираната система за случайно разпределение на дела и до новата Единна информационна система?

Предишна новина

Чистач в столична болница задигна 15 000 лева и излъга, че са били откраднати

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.