Ивайло Данов и Владислав Янев отиват на балотаж за председател на САК

Ивайло Данов и Владислав Янев отиват на балотаж за председател на САК
Ивайло Данов и Владислав Янев

Софийската адвокатска колегия ще има нов председател. Настоящият ѝ шеф Петър Китанов не събра нужните гласове, за да продължи участието си в надпреварата.

Колегията ще оглави или Ивайло Данов, или Владислав Янев, показват резултатите от гласуването в неделя, обявени от избирателната комисия. Двамата са членове на настоящия съвет и отиват на балотаж следващата неделя. Данов е бивш член на асоциацията "Адвокати за промяна", а Янев е кандидат на коалицията "Адвокати за промяна и развитие", която се сформира около асоциацията за тези избори. По време на Общото събрание на колегията в събота между двата лагера имаше размяна на остри реплики, а Марио Топчийски от "Адвокати за промяна" дори обвини Данов, че "плюе в кладенеца, от който е пил вода". 

В провелото се вчера гласуване за председателското място най-голям вот е събрал Данов – 455 гласа, следва Янев с 317, Петър Китанов – 309 и Албена Пенова – 262.

Данните на комисията показват, че от 5267 адвокати с право на глас в столицата, в изборите са се включили 1384, като 502 са дали вота си с пълномощно.

Това означава, че под 27% от колегията е участвала в избора на новото ръководство на колегията.

До балотаж се стигана след като никой от четиримата кандидати за председател не събра мнозинство от повече от половината от присъстващите. По закон допълнителният избор трябва да е в първата неделя на февруари. Тогава за избран ще се счита кандидатът, събрал най-много гласове. 

За да участват в гласуването на балотажа софийските адвокати, трябва да са платили членския си внос за януари 2015 г.

Следващата неделя ще има балотаж и за шеф на Дисциплинарния съд на колегията. Той ще е между Людмил Рангелов (453 гласа) и Александър Машев (375 гласа).

Наново ще се гласува и за редовните и резервните членове на адвокатския съвет. На първия тур най-голям вот, извън кандидатите за други органи, са събрали Христо Христов (390 гласа), Светлана Байчева (388 гласа), Лидия Дикова (372 гласа), Александър Кашъмов (355 гласа), Елка Поромиска (353 гласа), Ваня Стоянова (350 гласа), Звезделин Лазаров, Александър Андреев и Владимир Дончев (по 345 гласа). 

При гласуването на първия тур много адвокати се оплакаха от лошата организация. Закъснение в началото на изборния ден, липса на бюлетини и огромни опашки. Фактът, че по обяд свършиха изборните книжа отказа много от адвокатите да дадат гласа си.  

Още по темата

Софийският апелативен съд: Съдия Ченалова не е имала никакви основания да назначи временен синдик по делото "Белведере"

Предишна новина

Заболяване на бившия шеф на Административния съд в Бургас пак отложи делото срещу него

Следваща новина

Коментари

59 Коментара

 1. 59
  anonimuz | нерегистриран
  0
  0

  Ето кого защитава Янев: https://www.facebook.com/tihomir.kirilov.986/videos/975616565783529/?fref=nf

 2. 58
  anonimuz | нерегистриран
  0
  0

  https://www.facebook.com/tihomir.kirilov.986/videos/975616565783529/?fref=nf

 3. 57
  Антизлос | нерегистриран
  0
  0

  До онези, които си позволиха да хулят адвокат Владислав Янев, за да се почувстват за 15 минути в светлините на анонимната слава, но които освен непълноценност, показаха и краен непрофесионализъм, вижте добре какво е направил колегата, при това единствен измежду всички членове на САК и заедно вземете пример!  http://www.sak-sas.bg/bg/news/1334-news-resolution

 4. 56
  адв. Лазаров | нерегистриран
  0
  -1

  Текат разни анономни, форумни спорове. В действителност всяко волеизявление много прилича на кървавото писмо на Бековски. Кой какво иска да каже. Кой каква теза да защити. Пълна мъгла и безвремие. Някой наблягат на напълно измекярски и популистки придобивки. Други на нещо друго. Плашещото е, че няма глобални идеи. Всичко е сведено до едно мизерно оцеляване. Ами то какво друго и да се очаква. 5200 иофийски адвокато, 5200 юристи, борещи се за оцеляване. 5200 потенциални гласоподаватели. Гласоподаватели за какво? Да преборят мизерията с 5лв. икономия или достоийно да защитават правата и законните интереси на гражданите. Въпрос един - отговори много и всички водят до мизерия. Единствено криминализацията на предизборни обещания може да бъзпре многообещаващите. Да, но таква няма. Вервайте ми.

 5. 55
  | нерегистриран
  0
  -1

  До коментар [#53] от "Възрожденец":  Това пък интернет какво е?

 6. 54
  | нерегистриран
  0
  -2

  Добре, де, нека тези, защитаващи толкова групичката АЗП да отговораят защо от миналата седмица няма никакъв достъп до сайта на САК! Как да го разбираме това информационно затъмнение и как да направим своя информиран избор за балотажа на 01.02! Все пак в 21 век живеем!

 7. 53
  Възрожденец | нерегистриран
  2
  -1

  Може да бъде забравено нещо, което ползваш на повече от един компютър, например. Или пък може някои от колегите да предпочитат само СИЕЛА, а други само АПИС и затова да не си спомнят паролите.  Сигурно ползваш стара компютърна конфигурация и нямаш достъп до интернет и затова се оплакваш толкова. Продуктът обаче работи и това е важното!  Колкото до заблудите, значи и ти си получил писмото, но спестяваш да кажеш стойността на продукта, съвсем умишлено.  Каквото и да кажеш, винаги ще останеш безмълвен по въпроса кой след 89 е направил повече за САК

 8. 52
  | нерегистриран
  2
  -2

  До коментар [#50] от "Когато фактите говорят":

  Очевидно не си ползвал тези продукти инсталирани на твой PC или вътрешен сървър, а не през Web-базирани версии, иначе нямаше да задаваш този въпрос. А, може би си напълно наясно, но заблуждаваш тези, които не са. Любезното писмо на Апис, което цитираш продължава по следния начин: "В случай, че сте ги забравили, можете да се обадите за съдействие на тел.:...." - става дума за потребителското име и паролата. Може да бъде забравено нещо, което не се ползва, та смятай...

  Владиславе, ти ли си?

 9. 51
  7 | нерегистриран
  5
  0

  Стига сте писали глупости . Всеки да си гласува по съвест. Престанете да се излагате .

 10. 50
  Когато фактите говорят | нерегистриран
  2
  -1

  Така и не се намери никой, който да каже какво им е било "куцото" на достъпа до "АПИС" И "СИЕЛА", както и кой е направил нещо повече за това софийските адвокати да имат достъп едновременно и до двете най-големи системи за правноинформационно обслужване.  Същото и за професионалната застраховка.  УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,  Срокът на Договора, сключен между СОФИЙСКАТА АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ и АПИС, за ползване на системите АПИС Право и АПИС Практика през изминалата 2014 г. изтича на 20.01.2015 г.

  Във връзка с постъпилите многобройни запитвания, Ви информираме, че договорът със САК няма да бъде подновен.  За всички адвокати, членове на САК, които желаят да продължат да работят с информационните системи АПИС Право и АПИС Практика ние предлагаме специална пакетна цена от 336 лв. с ДДС, както и разширен вариант, който включва Неофициален раздел на Държавен вестник, за 365 лв. с ДДС за едногодишен срок на ползване. За Ваше улеснение при заплащане на новия абонамент за ползване на тези продукти АПИС запазва досегашното Ви потребителско име и парола.

 11. 49
  За това ще направите ли декларация, лежляци?! | нерегистриран
  1
  0

  http://legalworld.bg/42048.obshtinata-obmislia-novi-transportni-vryzki-do-sofijskiia-rajonen-syd.html

 12. 48
  До 47 | нерегистриран
  1
  -3

  "Психото" направи пълни самопризнания и отново показа, че когато сочиш с пръст някого, останалите четири пръста сочат към теб!

 13. 47
  Психото | нерегистриран
  6
  -4

  Владислав Янев е най-подходящ! Той е в пълен унисон с територията и туземците!

 14. 46
  адв. Лазаров - "анонимността е гарантирана" | нерегистриран
  6
  -3

  Бавно и някак си полека, форума към тази статия се превръща в септична яма. Този бил лош, онзи не бил по-добър. Договорки, тънки сметки или откровена финансова аритметика. Някой се опитват да се оправдават, други незнайно защо се чувстват ангажирани да ги защитават. Някои анонимници даже са обявени за разкрити и разбира се отново при запазване на анонимността им. Не било дошло времето. За разкриване на анонимността никога не е късно. Анонимността винаги е съсипвала човешки съдби. Горе-долу така е при тайния вот - демократично, но анонимно. Отговорност не се носи. Няма виновни. Не знаем кой анонимно ни е причинил това. Анонимност, анонимност, анонимност ......... Аз пак съм анонимен. За разследващите - малък жокер - 1000003810. Това не е банкова сметка, така че .... А сега малко по същество. Четирима се изправиха в надпреварата за председателското място. Четирима изложиха идеи. Мотивите на всеки един нямат значение. Не защото не са важни, просто защото никога няма да ги разберем или поне тейните, необявени, следователно анонимни. Кой е зависим, от какво, от кого и защо. Кой не е и т.н. ....Всеки един от четиримата обаче демонстрира своеобразна смелост. Смелост, защото никой не се включва състезание, което няма да спечели, което ще бъде изпълнено с явни и тайни нападки, договорки, пазарлъци, слухове, математически формули за реални и имагинерни шансове /ако някой смята, че е налице тафтология да си купи тълковен речник/. Четирима кандидати - четири Личности /къде повече, къде по-малко/. Това, което мен ме притеснява са договорките. Договорки, започнали доста преди обявяване на кандидатурите, договорки, след това. Договорки, които вероятно текат и в момента. Дали има такива или няма не знам, всичко е анонимно. По притеснително обаче е, че никой не възропта. Не възропта, когато трябваше да задължим колегията с 900 000лв. на анонимни или поне тайни данни. Ооо напротив май не съм прав. Колегите възроптаха, събудиха се и поискаха да узнаят всичко тайно. Никой обаче не възропта, когато желанието на ОС изборът да започне на 24.01.2014г. беше охладен от член на избирателната комисия, че в следствие на решения за увеличаване броя на членовете на органи е неоходима техническа подготовка за отпечатване на нови бюлетини, адекватни на решенията и, че помещенията не могат да се ползват след 18.00ч. Не възроптаха, че бюлетини не са отпечатвани, а помещенията се ползваха и след 18.00ч., когато се брояха гласовете. Колко ли са къси краката на лъжата. Аз лично не знам. Поклон пред всички колеги, които се лишиха от единствения си почивен ден и дойдоха да упражнят правото си на глас. Поклон пред онези, които не дойдоха, защото се отвращават от анонимността и безобразията, които води след себе си. Поклон и пред онези, които дойдоха, не можаха да гласуват, но удостовериха това с подписа си. Основанията за атакуване на вота са налице, анонимността обаче за желаещите не е гарантирана.

 15. 45
  До обсебения и непълноценен комплексар с множество превъплъщения | нерегистриран
  3
  -2

  Отново едни и същи, до болка изтъркани и злостни коментари на човек, който е време да се примири със собствената си неплноценност и да приеме превъзходството на другите.  Отново коментари през 2 минути, ту от името на мъж, ту от името на жена, горкият той самият не знае какъв е.  Миличък, твоите 15 минути слава ще изтекат скоро. Уверявам те, че никой никога в този живот няма да те запомни с нищо значимо.  Защото ако беше смислен човек, щеше да избереш друг цивилизован подход и да канализираш енергията да създадеш и оставиш нещо след себе си.Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.