Иван Гешев: Поредна възрастна жена стана жертва на престъпление

Иван Гешев: Поредна възрастна жена стана жертва на престъпление
Иван Гешев, главен прокурор; снимка: БГНЕС

Държавното обвинение продължава борбата с битовата престъпност. Това заяви в Twitter главният прокурор Иван Гешев. В публикацията му се посочва още, че причината е пореден случай на престъпление, при който жертва е възрастна жена.

"Поредна възрастна жена стана жертва на престъпление през изминалата нощ. Извършителят е пореден необразован социопат, част от малцинствена група,изоставена от държавата.Затова продължаваме и борбата срещу битовата престъпност, която ще намалим,както направихме с телефонните измами", посочва Гешев в профила си в Twitter.

Още по темата

Магистрати и служители от Апелативната специализирана прокуратура също защитиха независимостта на обвинението

Предишна новина

ВСС единодушно избра Маринела Стефанова за втори мандат като председател на Районен съд – Попово

Следваща новина

Коментари

7 Коментара

 1. 7
  Румен Радев, президент на РБ | нерегистриран
  3
  0

  МУТРИ, ВЪН! ПРЕХОДЪТ ЗАПОЧНА С МУТРИТЕ И ЩЕ ПРИКЛЮЧИ С ИЗХВЪРЛЯНЕТО ИМ ОТ ВЛАСТТА! ОТ НАС!
  Има национален консесус „Антимафия“!
  Протестът е общонационален! Младото поколение ни изпълва с гордост и върна надеждата на всички българи.
  Тази мобилизация е огромен исторически капитал и притежание на целия български народ.
  Това, което става днес по улиците е достояние на всички български граждани.
  Мафията се храни от страха и апатията.
  Днес нашата борба за справедливост е в ръцете на хората от протеста. Това е нашата кауза.
  Оскърбителната теза, че протестиращите са платени издават арогантност и сеене на разкол.
  Никога народа не е бил по единен в смелостта си, никога не е бил по-зрял и без насилие да си върне държавата.
  Не трябва да се разпилява тази енергия за промяна, да не допуснем да се внася разединение в редиците ни.
  Сегашният олигархичен модел е обречен и минава през оставката на премиера и главния прокурор!
  Преходът с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта! От нас!

 2. 6
  Езоп | нерегистриран
  3
  -3

  Що се отнася до "мирните" протести, то се вижда и от видеото на телевизиите. Адвокат хаджи генчо пак лъже.

 3. 5
  Езоп | нерегистриран
  3
  -2

  Не разбирам, след като Черепа е невинен по презумпция, защо избяга, а не остави българският съд да се произнесе по обвиненията му? И в съда ли се разпорежда Гешев?
  Четиримата адвокати под мен, който всъщност е един, но пише под различни никове, могат да си демагогстват колкот си искат, зер, парите не миришат пък били те от черепи и кости или мустакати крадци.

 4. 4
  Адвокат Хаджигенов | нерегистриран
  6
  -4

  Къде има държавна измяна в стенограмите?
  Гешев иска да вярваме избирателно на Божков - когато твърди, че е платил десетки и стотици милиони на лица от ГЕРБ, не можем да му вярваме. Но когато каже, че е платил на протестиращи - трябва. Това е интересно. Къде има държавна измяна в стенограмите?Това са така наречените социалистически текстове в НК, които са мъртви откакто няма социализъм. Гешев се опитва да направи индиректна връзка между Божков и президента. Това мисля, че е целта. Не е достатъчен импийчмънт - този парламент може да направи всичко, те искат да му отмъстят. Никой от нас не защитава Радев. Няма причина за това. Защитаваме липсата на правосъдие, погазване на човешки права.Президентът и НСО направиха огромна грешка като допуснаха въоръжени лица да нахлуят в сградата.Това беше противозаконно. Демонстрацията защо е нужна? Има неща, които не могат да бъдат направени. Това е все едно да влязат в американското и което и да е посолство. Достатъчно беше един следовател, две поемни лица да почукат учтиво. Целта е цирк - да се каже, че президентът е лош, че бабата на Божков е лоша. Не изключвам възможността на протестите да има платени лица. Но на площада пред сградата на Министерския съвет са се събрали и много млади хора, сред които и българи от цял свят. Има 5 крайно враждебни едно към друго крила на левицата. отпадъците на десницата са четири други крила по-големи, които също враждуват по между си. На протестите има, който се сетите. Успяхме да обединим хора с крайно различни позиции в името на една обща цел - да свалим корумпираното правителство и да върнем демокрацията. Исканията на протестиращите са - оставка на правителството и главния прокурор, промяна в Конституцията и прокуратурата.Работата на прокуратурата е да се грижи за еднаквото спазване и прилагане на законите - нещо, което не се случва. Нивото очевидно не е високо, затова да слезем на него - адвокатите са имали работа и преди Гешев. Не е нужно той да ни създава работа.Протестите са много мирни. Пълно е с млади хора, майки с деца. На Борисов и Гешев от главата не им излизат нещата, набити им в милиционерското училище. Човек, кйто е отишъл на протеста веднъж, не би задал повече такива въпроси. Да, възможно е да са платили на някого, но какъв е интересът на Божков да радикализира протеста? Как ще накара майките с деца да запалят партийния дом? Това е интересен феномен. Това е разделяй и владей на много примитивно ниво.

 5. 3
  чух го по телевизията | нерегистриран
  6
  -4

  Гешев е позор! Оставка и затвор!!!

 6. 2
  Димитър Стоянов | нерегистриран
  11
  -4

  Въпроси към главния прокурор Иван Гешев, на които не очаквам отговор, защото обвинител №1 e инсталиран за да не дава отговори.Гешев заяви: "Политици и олигарси да плащат на провокатори, за да употребят гражданската енергия, не е ново. Новото е, че този, който следваше да е обединител на нацията - Радев, подкрепи бегълците от правосъдието. Ние продължаваме в името на бъдещето на Родината". Да започнем от там:
  1. Може ли да посочите в какво точно се състои подкрепата на президента Радев за определените от Вас като бегълци от правосъдието?
  2. Къде в Конституцията на Република България е записано, че президентът трабва да е обединител на нацията? Надявам се, че правите разлика между обединител и олицетворяващ единството на нацията (последното е записано в чл.92(1) от КРБ). Освен това в КД25/1995 г., уважаемият Конституционен съд е дал тълкователно определение какво означава "олицетворяване на единството на нацията"
  3. Защо г-н главен прокурор позволихте Божков да избяга от т. нар. правосъдие?
  4. Може ли да посочите сметките с финансови средства за т. нар. платени протести?
  5. Защо вместо да разкриете истината за корупционните схеми на Божков с изпълнителната власт и липсващите над 700 млн. в бюджета, както и причините за честите посещения на един ПР, вие се занимавате с интриги?
  6. Кога ще публикувате чатовете на премиера, министри и депутати с Божков и не само с него? Не очаквам отговор защото сте инсталиран за да не давате отговори.

  Димитър Стоянов, главен секретар на президента на РБългария

 7. 1
  Адвокат Елена Гунчева | нерегистриран
  11
  -4

  Прокуратурата се опитва да внуши, че всеки, който е обект на нейното внимание, е доказан престъпник
  14.07.2020
  Всъщност в изявлението на как“Сийка се съдържа нарушение на Конституцията, защото Божков, дори с повдигнати обвинения, не е осъден, още повече за участие в ОПГ. В този смисъл тя грубо нарушава презумпцията за невиновност, залегнала не само в Конституцията, но и в редица международни актове.
  Прокуратурата се опитва да внуши, че всеки, който е обект на нейното внимание, е доказан престъпник, преди да има осъдителна присъда. И вместо с необходимото уважение към всеки, прокуратурата си позволява епитети, квалификации и обиди спрямо български граждани, които още не са осъдени.
  Това може и да не е Божков, това може и да не е Василев, това може и да не е Узунов. Това може утре да е всеки един от нас.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.