Главният прокурор се срещна с колеги от София, Велико Търново, Бургас, Стара Загора и Сливен

Главният прокурор се срещна с колеги от София, Велико Търново, Бургас, Стара Загора и Сливен
Главният прокурор на среща с административните ръководители на окръжните прокуратури от Апелативен район - София и Велико Търново, снимки:ПРБ

Главният прокурор Иван Гешев прие в Съдебната палата в София административните ръководители на окръжните прокуратури от Апелативен район –София и Апелативен район-Велико Търново. В работното съвещание участваха и заместниците на главния прокурор при Върховната касационна прокуратура Даниела Машева, Пламена Цветанова и Красимира Филипова.

Акцент в срещата бе поставен върху изпълнението на заложените цели до края на годината и ангажиментите на прокуратурата по противодействие на конвенционалната престъпност,  както и зачестилите политически атаки срещу независимостта на съдебната власт.

В рамките на продължаващата обиколка на главния прокурор в в петте апелативни района на страната, той участва в работно съвещание и с магистратите от Окръжна и Районна прокуратура-Стара Загора и Окръжна и Районна прокуратура-Сливен, както и с магистратите от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура-Бургас.

След срещите главният прокурор Иван Гешев разговаря и със съдебните служители от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура-Бургас.

Припомняме, че в четвъртък Гешев се срещна с колегите си от апелативния район на Пловдив и Апелативна прокуратура-София.

Главният прокурор се срещна с магистрати и служители от Бургас

Още по темата

16 са задържаните за взрива в Бейрут

Предишна новина

Екссъпругата на ''третия основател на Google'' съди за предателство адвокатското дружество, уредило развода им

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  Георги Велков | нерегистриран
  2
  -2

  Този смрадлив, елементарен и агресивен боклук отдавна трябваше да бъде линчуван, а при съпротива - застрелян. И това ще стане, времето не е с него, а е с нас.

 2. 4
  АННА | нерегистриран
  3
  -1

  СЛАВА НА БОГА , ЧЕ ОСВЕН МУТРИ , ИМА И НОРМАЛНИ ХОРА . В ДЪРЖАВАТА !!! " ОТ ПРОСТИЯТ И ЛУДИЯТ БЯГА" ....МНОГО ЩЕ Е ТРУДНО ..... Е С НИ ПОЖЕЛА " ПРИЯТНО ДАВЕНЕ" !!!

 3. 3
  Румен Радев, президент на РБ | нерегистриран
  4
  -1

  7-ми август, Румен Радев, президент на РБ:

  Надявам се, че правителството няма да се компрометира докрай и да се превърнем изцяло в полицейска държава. В последните дни то предприе репресивни мерки срещу протестиращите граждани. В опитите си да избегне поемането на политическа отговорност, изпълнителната власт въвлича силите на реда в конфликт с хилядите протестиращи българи. Цената плащат онези, които настояват за законност, и редовите служители на реда. Противопоставянето и на частни охранители на граждани и журналисти издава природата на сегашната власт и е още един аргумент за гражданското недоволство срещу нея. Готовността да се жертва гражданският мир в името на политическото оцеляване е безпрецедентен за българския преход акт на политическа ескалация. След месец на протести в цялата страна и зад граница е очевидно, че става въпрос не за моментно или ограничено по мащаб недоволство, а за масово отхвърляне на сегашната мафиотизирана система. Тя бе международно осветлена от световните медии. Кризата на българската демокрация не може да бъде решена, а само задълбочена с полицейски и репресивни мерки.
  Оставката на кабинета и тази на главния прокурор са първите стъпки към завръщането на България в руслото на закона и към демократичните процедури, без които днешната остра криза не може да бъде решена. Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта.

 4. 2
  Иван Брегов, Правна програма на ИПИ | нерегистриран
  9
  -6

  Когато главният прокурор Иван Гешев трябва да черпи публичен пиар и да утвърждава личното си его, за сметка на професионалните си възможности, той не е в отпуск - обикаля страната, дава интервюта. Но когато трябва да понесе професионална, а може би и дисциплинарна отговорност, той излиза в отпуск, за да предотврати всяка една проверка и отчетност. Ето на това трябва да обърнем внимание като общество.
  Хората от палатковите лагери няма за какво да получат обвинения. Най-много да приемем, че са извършили административно нарушение, ако все пак не е имало уведомление до полицията за извършения протест на „Орлов мост“ и други места под формата на блокада. Административното нарушение на е занимание на прокуратурата, може да бъде установено с акт от страна на полицията.
  Подкрепям протестите във всеки един момент, защото те оправдават легитимните очаквания на българските граждани за по-добро управление. Управление, което стъпва на принципа на законността, а не на корупцията, зависимостите и то зависимости, изразени вече 30 години, които имат много по-дълбоки исторически корени.
  Трябва да обърнем много сериозно внимание как прокуратурата разходват средствата, когато има силно изразени необходимост и нужди от средства от страна на съдилищата. Всяка една заявка от страна на съда влиза в един списък на изчакване, минава одобрение през най-малко две комисии на Висшия съдебен съвет (ВСС), след което се гласува от ВСС. Това отнема време. На практика става без ясни мотиви защо се одобрява, или не се одобрява определена сума на всеки един български съд.
  От обратната страна е Прокуратурата. По преценка на главния прокурор и неговата администрация се одобрява какви разходи да бъдат направени от съответните прокуратури. Това поставя големия въпрос – защо е необходима прокурорската колегия към ВСС, след като на първо място кариерните въпроси на прокурорите се решават изцяло по волята на главния прокурор, а самата прокурорска колегия служи като гумен печат. Виждаме, че тази прокурорска колегия, в този й състав, при тази организация на ВСС, не е гарант за кариерното развитие и автономността на редовия български прокурор, а по-скоро е гарант за най-висшата воля на главния прокурор, който и да е той.
  Да, законовата промяна е безспорно необходима. Но голямата беда идва от там, че всеки съд е самостоятелно юридическо лице, което е на бюджетна издръжка, което е правилно да бъде така. Структурата на Прокуратурата е поставена в единоначалието на главния прокурор, той е оставен сам и неговата администрация, подчертавам това, да взима много важни решения, за това каква да бъде обезпечеността на структурите на прокуратурата в страната.
  Все пак, единият вариант е да бъде въведен контрол, през прокурорската колегия във ВСС, как се разходват тези средства. Но в този си формат прокурорската колегия не е годна да направи това, защото прокурорите, които са излъчени в състава на тази колегия, след приключване на мандата си във ВСС, най-често се връщат отново в Прокуратурата, с което попадат в зависимост от главния прокурор. Докато трае работата им в прокурорската колегия, главният прокурор може да поиска проверка на работата им като редови прокурори преди това, с което евентуално да ги постави в зависимо положение.

 5. 1
  Георги Дренчев и сие | нерегистриран
  3
  -4

  ХУНТАТА ВЪЗСТАНОВИ КОРУПЦИОННИЯ РЕД В СТРАНАТА. #МУТРИ ВЪН
  В пленената държава, в която всеки сам се грижи за сигурността си посредством частни инициативи, каква е ролята на полицията, освен да охранява статуквото от народния гняв, с парите на поробените по места гласоподаватели и откраднати от върхушката бизнеси?
  Борисов и компания върнаха България в 90-те години, възстановявайки естествения хабитат на мутрите, каквито те са до един.
  #ОСТАВКА #МУТРИ #ВЪН
  #оставка #помияри довечера всички по площадите #хунтата не издържа и се показа в истинската си светлина, ден след като на партийната сбирка на герб биха журналисти, днес арестуваха мирно протестиращи хора. #мутри #вън
  Позволяват си тези гаври с хората, защото протестираме твърде мирно. Я да ступаме няколко полицая, я да запалим няколко микробуса, тогава друга песен ще запеят. А и повече внимание ще ни обърнат световните медии. БЪДЕТЕ СМЕЛИ! ОСТАВКА, СЪД И ЗАТВОР!
  Смърт на фашизма!
  ГРАБВАЙТЕ ТЕЛАТА!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.