Иван Гешев се срещна с магистрати и съдебни служители от Апелативен район – Велико Търново

Иван Гешев се срещна с магистрати и съдебни служители от Апелативен район – Велико Търново
Главният прокурор Иван Гешев във Велико Търново, снимки:ПРБ

Главният прокурор на Република България Иван Гешев посети Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Велико Търново. Той разговаря с прокурори, следователи и съдебни служители, работещи в съответните прокуратури, съобщиха от обвинението.

В хода на разговорите са обсъдени спецификите на апелативния район. Обърнато е било внимание на резултатите на прокуратурите в противодействието на битовата престъпност, в частност характерните за района имуществени посегателства, както и престъпленията, свързани с акцизни стоки и наркотични вещества.

Главният прокурор е поздравил магистратите за постигнатите резултати през изминалата 2020 година. В следствие на добрата работа и проведени множество успешни реализации, включително и с правоохранителните органи от Румъния, са неутрализирани няколко групи за телефонни измами, които бяха основният бич на територията на област Велико Търново от години. През изминалата 2020 г. на територията на областта няма регистрирана нито една телефонна измама.

Магистратите са коментирали и предизвикателствата пред прокуратурата през настоящата година.

Разговорите са част от обиколката на главния прокурор в петте апелативни района в страната.

Малко по-късно Иван Геешев посети и Териториално отделение  - Горна Оряховица.

Сред темите, обсъдени по време на работната среща, са били ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност в частност характерните за района имуществени посегателства, телефонните измами, както и престъпленията, свързани с акцизни стоки.

Иван Гешев се е запознал на място и с условията на работа на магистратите и съдебните служители.

Иван Геешев посети Териториално отделение  - Горна Оряховица

Още по темата

Без маски на закрито, но само ваксинираните

Предишна новина

Нотариалната камара не очаква Модел 4 да отговори на обществените очаквания

Следваща новина

Коментари

8 Коментара

 1. 8
  О.Р.подп.Николай Марков | нерегистриран
  3
  0

  Военната ни прокуратура е по-голямо дъно от гражданската, защото тя е пряка нейна производна. Там е пълно с калинки, вуйчовото и чичовото – куц отбор от нефелни същества облечени във военни униформи. Затова, какво ще разследват тези кривокраките и какви изводи ще правят за инцидента със загиналия пилот – това ще бъдат пълни глупости.

  Дотогава ще гледаме и слушаме по всички политически /разбирайте всички национални/ телевизии оядените до спукване бивши и настоящи министри на отбраната, които още на първия месец в това министерство се качиха на възможно най-скъпите джипове „Мерцедес“, тяхна собственост, регистрирани на разни фирми, свързани по специални договори с министерството. Ограбиха буквално военните имоти, построиха си хотели из цялата държава, купиха си имоти в няколко държави по света, унизиха българската хилядолетна държава. Изплюха се в лицата на всеки данъкоплатец! Ще слушаме и най-случайния човек Ненчев, който от земеделски партиен полазник се прероди в говорител на отбраната и пръв разбирач в републиката. Без да е прочел и една книга по темата, нито да е учил за това. Разбирате ли докъде сме стигнали – дъно, под което има само тиня.

  С уредени 30 часа на месец нальот на нашите пилоти, политиците и министрите извършват договорено убийство на тези офицери. Ако има и грам справедливост в тази страна, всички минали през министерското кресло на отбраната дебелогъзи пръдльовци, трябва да бъдат набутани в затвора „Белене“ до края на живота им. Не само заради този смъртен случай /убийство/, а заради тежка корупция, злоупотреби в особено големи размери, злоупотреби с власт, тенденциозно заплашване на националната сигурност и тоталното съсипване на българската армия. Тези най-малки между нас човечета, нямат място нито в политиката, нито между нас гражданите. Мястото им е в затвор с тежък режим, без право на обжалване.

  Моят личен съвет към всички български пилоти е да напуснат редовете на българската армия и да си живеят живота. Живейте, момчета, вие го заслужавате! Да не позволяват да ги сапунисват с родолюбие, военен дълг и прочее глупости, които отдавна не означават нищо. Нека се огледат около себе си и да видят, че около тях и над тях всичко живо краде и лъже. Няма смисъл от саможертва, когато тя не е в сърцата на всички по веригата. Вървете в далечни страни и взимайте по 12 000 долара заплата да пръскате царевица с нови селскостопански самолети, но не умирайте безсмислено за българската ограбена от политици и бандити държава, която не ви цени. Така се случи, момчета – нямаме шанс! Тук вече няма и смисъл, освен една – да оцелеем до денят на страшния съд. Ще потрябваме.

  А на политиците ще кажа едно – ще дойде и вашия ред. Винаги идва.

 2. 7
  Кой? | нерегистриран
  10
  0

  Кой истински християнин влиза с фотограф в храма, за да бъде сниман как пали свещ? И какво общо има това действие на Гешев с длъжността му, за да се разпространява снимката от пресцентъра на прокуратурата?!? Като се тръгне от Гешев, мине се през Сийка и се стигне до служителите в пресцентъра му - всичко е ниво 0

 3. 6
  | нерегистриран
  4
  0
  До коментар #4 от "?!? | нерегистриран":
  Що за глупав пи ар това с паленето на свещ?!?

  А, аз се притесних дали не хапна колегата някъде !
  В този район само черкви ли има !?!
  Колко ли прегладнял се е прибрал във вилата в Бояна, или където и да е там, от къде да знам аз !

 4. 4
  ?!? | нерегистриран
  9
  -1

  Що за глупав пи ар това с паленето на свещ?!?

 5. 3
  | нерегистриран
  2
  -5
  До коментар #2 от " | нерегистриран":
  за това че съсипа прокуратурата ни, Той може и да ти прости, ние обаче.............

  Що за глупост?Прокуратурата изпълнява успешно своите функции, постига добри резулати. Подобен коментар обижда всички прокурори, които съвестно изпълняват своите задължения. Един човек, които и да е той, не може да накърни устоите на цяла институция.

 6. 2
  | нерегистриран
  10
  -2

  за това че съсипа прокуратурата ни, Той може и да ти прости, ние обаче.............

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.