Иван Гешев за случая в Галиче: Постигнато е възможно най-тежкото по закон наказание за убийство, извършено от непълнолетен 

Иван Гешев за случая в Галиче: Постигнато е възможно най-тежкото по закон наказание за убийство, извършено от непълнолетен 
Снимка: Пресцентър ПРБ

Продължава обиколката из станата на главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МРВ Ивайло Иванов. Те заедно с окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков посетиха село Галиче, където разговаряха с кмета Страхил Стоянов и местни жители, информират от пресцентъра на Прокуратурата. 

Точно преди една година Иван Гешев посети Галиче във връзка с жестоко убийство на 18-годишно момиче, извършено в селото на 11.01.2020 г. Тогава главният прокурор заяви, че ще бъде направено всичко възможно престъплението да бъде разкрито и извършителят да бъде наказан.  „Тук сме, за  да покажем, че има държава и държавата си върши работата“, каза той.

По време на разговорите днес, сряда 13.01,  Иван Гешев посочи, че е постигнато възможно най-тежкото по закон наказание за убийство, извършено от непълнолетен  (за това престъпление Наказателният кодекс предвижда 12 г. затвор).

В началото на ноември 2020 г. подсъдимият А.О. бе осъден на 18 години затвор с решение на Окръжен съд-Враца, което по-късно влезе в сила. Освен за убийството, А.О. бе признат за виновен за проникване в чуждо жилище и изнасилване.

„Колегите от МВР и Окръжна прокуратура–Враца  си свършиха бързо работата, след една година вече има присъда“, каза Иван Гешев пред жителите на село Галиче.

Главният прокурор заяви, че съвместните действия на прокуратурата и МВР за противодействие на „битовата престъпност“ дават резултати и изрази увереност, че ще осигурят повече спокойствие на жителите на малките населени места.

Още по темата

Стефан Петров остава единствена номинация на следователите за член на ВСС

Предишна новина

Следпразнично: Събудиха Лозан Панов за атака срещу държавните органи

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Премиер № 2 - маа гащи по примера на отрока си | нерегистриран
  3
  -2

  Търси вълците в полето вместо в зайчарника. Там е отворено.

 2. 1
  Обикалящият 2 | нерегистриран
  3
  -4

  Обикалящият и инспектиращ с ръце в джобовете № 2

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.