Иван Йорданов встъпи в длъжност като съдия в Районен съд – Лом

Иван Йорданов встъпи в длъжност като съдия в Районен съд – Лом
 Иван Йорданов вече е съдия в РС-Лом, снимка:РС-Лом

На 18 септември Иван Йорданов встъпи в длъжност като съдия в Районен съд (РС) – Лом. Пред Административния ръководител на съда Албена Миронова и колегите си той подписа акт за заемане на длъжността и положи клетва "да прилага точно Конституцията и законите на Р България, да изпълнява задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъде безпристрастен, обективен и справедлив…", съобщи в-к "24 часа".

Иван Йорданов е 31 годишен, завършил е специалност "Право" в Софийския университет "Св. Климент Охридски" през 2013 г. и е работил от януари 2015 г. до септември 2019 г. като юрисконсулт на Регионалната дирекция на горите – Берковица.

През март т. г. Иван Йорданов спечели конкурс за назначение в РС – Лом с резултати 5, 69 на писмения и 6,00 на устния изпити. Назначението на Иван Йорданов е на основание на решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 10 от 19 март 2019 г. и на протокол № 25 от заседание, проведено на 30 юли 2019 г.

Колегите на младия магистрат му пожелаха успехи в службата на законите и справедливостта и изказаха увереност, че с работата си ще допринесе за облекчаване на натовареността на съда, която е сред най-високите в страната - с 86, 15 разглеждани дела на месец от съдия през 2018 г.

До назначението на съдия Йорданов в РС – Лом, от 6 щатни места бяха заети само 3.

Лаура Кьовеши е одобрена за първи европейски главен прокурор

Предишна новина

Маринела Арабаджиева може да пребивава в условията на арест

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.