Иванчева, Петрова и Дюлгеров вече са подсъдими

Иванчева, Петрова и Дюлгеров вече са подсъдими
Арестът на Десислава Иванчева беше извършен на 17 април пред Спортната палата в София

В Специализирания наказателен съд (СНС) е внесен обвинителен акт срещу бившата кметица на район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, също бивш кмет на "Младост", за престъпление по чл.302а, вр. чл.302, т.1 и т.2, вр. чл.301, ал.1, пр. І и ІІ от НК, съобщиха от съда и уточниха, че делото е разпределено на XIVсъстав с председател съдия Иво Хинов. Внасянето на обвинителния акт става четири месеца и пет дни след задържането на тримата. 

Това означава, че ако бъдат признати за виновни - Иванчева, Петрова и Дюлгеров може да получат от 10 до 30 години затвор, както и конфискация на цялото или на част от имущество им. Тримата са обвинени за подкуп в особено големи размери, представляващ особено тежък случай. 

Бившият вече кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева беше задържана в центъра на София на 17 април 2018 година. Повод за акцията на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и на Специализираната прокуратура бе разследване за подкуп, поискан от строителен предприемач, който е искал разрешение за изграждане на жилищни сгради в района на "Младост 4". В автомобила, с който пътуваха Иванчева и Петрова, бяха предварително белязани банкноти - 57 000 евро. Това се оказа само първата вноска от пълния размер на подкупа от половин милион евро, който Александър Ваклин е трябвало да даде на кмета и на заместник-кмета на район "Младост" за строително разрешение. Петко Дюлгеров, който е бил предшественик на Иванчева на кметския пост, е имал ролята на посредник и бе арестуван със своята част от подкупа.  

Още по темата

Пешеходните пътеки - с по-голяма осветеност, унифицирана маркировка и ярка сигнализация

Предишна новина

Съдът в Сърбия отказа екстрадирането на бивш румънски депутат и бизнесмен

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  | нерегистриран
  4
  -4

  Заради съдии като Хинов все още има хора,които вярват в българското правосъдие!

 2. 3
  Нерегистриран | нерегистриран
  11
  -9

  Да беше делото в Градския съд, тези щяха да си гарантират оправдаването, а сега нищо не се знае. Трудно ще стане спазаряване.....не върви нито по протестърска линия, нито по чисто финансова

 3. 2
  Гатанка | нерегистриран
  11
  -3

  Идва като лъв, бяга като овца.

  Позналите верния отговор получават награда - ваучер от ПРБ за последното заседание по делото през 2019 та.

 4. 1
  Три пъти УРА!!! | нерегистриран
  21
  -4

  Преборихме корупцията.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.