Избират председатели на Окръжен съд – Перник и Районен съд – Дупница

Избират председатели на Окръжен съд – Перник и Районен съд – Дупница

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще проведе избор за председатели на Окръжен съд – Перник и Районен съд – Дупница идния четвъртък. Редовното заседание на Колегията във вторник (9 октомври) се отлага с един ден, тъй като по-голямата част от състава й ще бъде в Брюксел на работна среща по покана на евродепутата Емил Радев.

В процедурата за избор на административен ръководител на Окръжен съд Перник има само един кандидат – това е кандидатът за член на настоящия ВСС Калин Баталски, който в момента е съдия в Окръжен съд – Кюстендил.

Той е завършил висшето си образование в ЮЗУ "Неофит Рилски" през 1997 година. Има над 18 години юридически стаж, от които 17 в органите на съдебната власт. Бил е съдия в Районния съд в Радомир, както и негов председател. Работил е като съдия-изпълнител в Радомир, съдебен кандидат към Окръжен съд-Перник, както и помощник-следовател към Окръжната следствена служба в Перник. През 2017 г. Баталски се кандидатира за член на настоящия състав на ВСС, но не му достигнаха 23 гласа за да бъде избран.

Вторият избор, който съдебните кадровици ще трябва да направят, е за председател на Районния съд в Дупница. Там кандидатите са двама съдии от същия орган на съдебната власт. Първият е Иван Димитров, който е предложен на Колегията за ръководител на съда от Общото събрание на съдиите в него. Той има над 18 години юридически стаж. Работи е като младши прокурор и прокурор в Окръжна прокуратура-Благоевград, от 2012 година е съдия в Районен съд –Дупница.

Другият кандидат в процедурата е Мая Гиздова. Тя е завършила висшето си образование в ЮЗУ "Неофит Рилски" през 1993 година. Била е помощник следовател в Окръжна следствена служба – Кюстендил, работила е като съдия по вписванията, а от март 2006 година до момента е съдия в Районния съд в Дупница.

Един български адвокат ще участва в Многостранна стажантска програма за адвокати в Германия

Предишна новина

Седем души, сред които и двама лекари, участвали в ОПГ за злоупотреби с лекарства

Следваща новина

Коментари

7 Коментара

 1. 7
  ! | нерегистриран
  0
  0

  Дано Баталски изкорени преобладаващата СЕЛЯНИЯ!!!

 2. 6
  potresen | нерегистриран
  1
  0

  Urist ot Ugozapadnia izobshto ne mi go hvalete ,moje da si e dobar chovek no urist sas sigurnost ne e ,a tova e glavnata mu zadacha v sada . Takiva ot ugozapadnia ,burgaskia,varnenski svoboden i prochie izobshto ne trqbva da badat dopuskani do takiva kandidaturi .......v Plovdiv si yadat ushite ot ujas s edin takav ot ugozapadnia i vsichki advokati sa nastrahnali ot lipsata mu na pravna gramotnost ! Slujitelite bob razvlachat koga shte se mahne za vinagi ,a v Asenovgrad imaha banket kogato napusna !

 3. 5
  ! | нерегистриран
  0
  0

  Най-сетне ИНТЕЛИГЕНТЕН и възпитан човек - БАТАЛСКИ !!!

 4. 4
  ! | нерегистриран
  0
  0

  Най-сетне ИНТЕЛИГЕНТЕН и възпитан човек!!!

 5. 3
  Бакалски | нерегистриран
  5
  -2

  Свърши времето на умните и красивите. Идва времето на прекрасните деца блъскащи джиповете на ужасно невинните кметове у Граовско.

 6. 2
  Баталски | нерегистриран
  6
  -6

  Прекрасен човек, голям съдия. Такива като него вече няма.

 7. 1
  колега | нерегистриран
  9
  -7

  Баталски е читав човек, умен, способен, честен. Освен това, кара и докторантура, културен,подготвен и интелигентен юрист.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.