Излезе първият брой на списание "Бизнес и право"


BusinessandLawИзлезе първият брой на списание "Бизнес и право" - първото  периодично научно издание на Юридическия факултет на УНСС. То ще излиза в четири книжки годишно и ще публикува научни изследвания на правното регулиране на бизнеса на български и английски език. Списанието е отговор на необходимостта от специализирано периодично издание в тази важна област на обществените отношения. В него ще бъдат публикувани разработки по широк кръг публично и частноправни, вътрешни, европейски и международноправни проблеми на бизнес средата.

Членовете на редакционната колегия са утвърдени имена в българската правна наука: проф. Валери Димитров – главен редактор, проф. д.ю.н. Ангел Калайджиев, проф. д-р Дарина Зиновиева, проф. д-р Габриела Белова и доц. д-р Константин Танев – научен секретар.

В първия брой са публикувани статии и на двама чуждестранни автори: проф. Марсер от Автономния университет в Барселона, президент на Европейската асоциация на юридическите факултети, и проф. Мартин Винер от Икономическия университет във Виена.

Депутатите отхвърлиха президентското вето върху Закона за банковата несъстоятелност

Предишна новина

В бъдеще няма да се издават удостоверения за тежести, а преписи от досието на имота

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  Рио | нерегистриран
  3
  0

  Разбира се, че го има онлайн. За разлика от някой други дупки, наречени "университети", УНСС е изцяло електронизирана институция, а предвид богатата информация в сайта може би е и най-прозрачната държавна структура в страната. Който има интерес към материалите в първия брой нека влезе в сайта и види за какво става въпрос.

 2. 4
  Инджектопляктор | нерегистриран
  1
  -3
  До коментар #3 от "списанието е добро и единствено | нерегистриран":
  от статиите виждам, че са насочени към бизнес-средите, а досега списанията

  с тези таргет-групи са предимно в икономически стил и проблематика.

  Има ли го on-line?

  Не разбира се. В УНСС не знаят какво е интернет, все пак повечето от авторите са на завидна възраст и подобно понятие е неизвестно или крайно далечно.

 3. 3
  списанието е добро и единствено | нерегистриран
  4
  0

  от статиите виждам, че са насочени към бизнес-средите, а досега списанията

  с тези таргет-групи са предимно в икономически стил и проблематика.

  Има ли го on-line?

 4. 2
  Лайномет | нерегистриран
  1
  -1
  До коментар #1 от "генерал Бонев | нерегистриран":
  Тъшак работа

  Така е :D

 5. 1
  ************************* | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.