Изпитаха писмено 595 кандидати за съдии по вписванията

Изпитаха писмено 595 кандидати за съдии по вписванията
Кандидатите за съдии по вписванията положиха писмен изпит, снимка:МП

595 от допуснатите общо 706 кандидата се явиха на писмения изпит за съдии по вписванията, проведен вчера в Националния дворец на културата в София, съобщиха от правосъдното ведомство. В продължение на 2 часа те решаваха тест, вариант №1, изтеглен от кандидат в залата.

Свободните места в конкурса са 44 и се намират в Софийския районен съд - 4, както и в районните съдилища в Бургас - 3, в Нови Пазар - 2, в Пловдив -2, в Лом – 2, по едно свободно място в Гоце Делчев, Петрич, Айтос, Карнобат, Варна, Девня, Оряхово, Дряново, Севлиево, Генерал Тошево, Русе, Луковит, Тетевен, Троян, Пещера, Перник, Чепеларе, Гълъбово, Търговище, Попово, Хасково, Харманли, Шумен, Елхово, Ихтиман, Самоков, Нова Загора, Асеновград, Никопол, Плевен и Сливница.

Резултатите от писмения изпит ще бъдат публикувани в едномесечен срок на сайта на Министерството на правосъдието.

Прокуратурата разследва инцидента с Караянчева

Предишна новина

Иван Гешев има професионалните качества, за да стане главен прокурор

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Asan | нерегистриран
    2
    0

    Най-честния конкурс ма света всичко е нагласено, за да се узаконят съдиите по вписвания назначени по места до провеждане на конкурс за 2-3 години. Разни връзкари и протежета на местно ново, които гаранция са имали верните отговори!!! Айде на някой ако му се занимава да проследи колко от тези съдии работили до сега до провеждане на конкурс сега ще го спечелят гаранция всички!!!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.