Изпитват кандидатите за първоначално назначаване в СГС и ОС-Враца на 19 и 25 юни

Изпитват кандидатите за първоначално назначаване в СГС и ОС-Враца на 19 и 25 юни
снимка:БГНЕС

Датите и часът за писмените изпити за кандидатите за първоначално назначаване в Софийския градски съд (СГС) и Окръжен съд-Враца вече са публикувани в „Държавен вестник“, съобщиха от Висшия съдебен съвет (ВСС).

За кандидатите за Гражданска колегия в СГС дата  е 19 юни 2020 г. (петък) от 9:00 ч., а мястото - зала № 201, сградата на Националния институт на правосъдието, ул. "Екзарх Йосиф" № 14, гр. София

За конкурса за първоначално назначаване в Наказателна колегия на ОС-Враца датата е 25 юни 2020 г. (четвъртък) от 9:00 ч., в зала № 201, сградата на Националния институт на правосъдието, ул. "Екзарх Йосиф" № 14, гр. София

Кандидатите ще се допускат в залата от 7:30 ч., след представяне на лична карта и полагане на подпис в присъствен списък. Същите следва да спазват реда и условията за провеждане на писмените изпити, регламентирани в Раздел ІІІ на Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт.

Съгласно Наредбата, в изпитната зала няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства, както и не се разрешава ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика. В тази връзка явяващите се на изпита кандидати следва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика същата да е ограничена по начин, непозволяващ ползването й.

Писмените изпити ще се проведат при съобразяване на действащите противоепидемичните мерки, както и при съблюдаване заповедите на министъра на здравеопазването относно използването на лични предпазни средства.

Още по темата

Членове на ръководството на БНР подадоха сигнал до прокуратурата, АДФИ, МС и СЕМ за нарушения на генералния директор

Предишна новина

Искат връщане на смъртното наказание в Албания заради педофил

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.