Изпитват младши прокурорите на 17 април, младши следователи – на 24 април

Изпитват младши прокурорите на 17 април, младши следователи – на 24 април
снимка:БГНЕС

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) определи датите за изпитите в обявения конкурс за младши прокурори и младши следователи.

След теглене на жребий за конкурсните комисии, Колегията прие, че писменият изпит за младши прокурори ще се проведе на 17 април от 9:00 ч. в Интер Експо център. Вакантните места в този конкурс са 29, а желаещите да заемат едно от тях са 975. Бройките са - пет в Софийска районна прокуратура (СРП), три във Варна, две в Бургас, по една в Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник, Ботевград, Пловдив, Хасково, Кърджали, Смолян, Габрово, Русе, Ловеч, Добрич, Шумен, Разград, Силистра и Ямбол.

Желаещите да заемат 16 свободни места за младши следователи пък са 765. Позициите са в следствените отдели към Специализираната прокуратура, две в Окръжна прокуратура-София и по една в Стара Загора, Хасково, Ловеч, Варна, Добрич, Силистра, Сливен, Ямбол и Софийската градска прокуратура. Изпитът ще се проведе на 24 април от 9:00ч., отново в Интер Експо център.

Още по темата

Европейският прокурор от България Теодора Георгиева официално е уточнила, че следователи и съдии могат да са делегирани прокурори

Предишна новина

Съдебното деловодство в Търговско отделение на СГС затвори заради COVID-19 до петък

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.