Изпитват писмено желаещите да станат младши магистрати в следващите три съботи

Изпитват писмено желаещите да станат младши магистрати в следващите три съботи
Сградата на Интер Eкспо Център, в която ще се проведат изпитите, снимка: marica.bg

Кандидатите за младши съдии, младши прокурори и младши следователи ще се явяват на писмени изпити в следващите три съботи - 10, 17 и 24 април.

В тази връзка от Висшия съдебен съвет уведомяват кандидати, че влизането в сградата на Интер Eкспо Център ще се осъществява само през входа за изложбени зали 5 и 6, откъм бул. „Цариградско шосе“ № 147 и с възможност за ползване на паркинг.

Достъпът на кандидатите до залите ще бъде възможен след 7:00 часа съгласно публикуваното в раздела на съответния конкурс разпределение, при регистриране на участниците по азбучен ред (собствено име) и с начало на изпита 09:00 часа. Пропускателният режим ще се осъществява от Главна дирекция „Охрана” към Министерство на правосъдието.

При регистрацията на участниците, както и през цялото време на провеждане на писмения изпит ще се съблюдават предписанията и изискванията за неразпространение на COVID-19 и временно въведените противоепидемични мерки.

От кадровия орган обръщат внимание и на заповедта на главния секретар на ВСС, с която се забранява достъп до изпитните зали на кандидати:

           -  с видими симптоми на остри респираторни болести (повишена температура, кашлица, затруднено дишане и др.);

           - лица, които отказват да извършат дезинфекция и да поставят предпазна маска.

Кандидатите следва да спазват реда и условията за провеждане на писмените изпити, регламентирани в Раздел ІІІ на Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт.

Съгласно Наредбата, в изпитната зала няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства. Организаторите по провеждането на конкурса нямат ангажимент за осигуряване съхранението на мобилни телефони или други технически устройства, в случай, че такива бъдат намерени в тях след проверката с металдетектори от служителите на съдебна охрана.

Във връзка със забраната, предвидена в Наредба №1/09.02.2017 г., с която не се разрешава ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика, както и с цел спазване на противоепидемичните изисквания във връзка с усложнената обстановка в страната, явяващите се на изпита кандидати следва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика тя следва да бъде ограничена от самия кандидат по начин, непозволяващ ползването й.

Още по темата

1881 бързи производства са наблюдавали прокурорите от района на Окръжна прокуратура-Пловдив през 2020 г.

Предишна новина

До 20 май отчитат кой колко изхарчи за изборите

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.