Изпитът за юридическа правоспособност ще е през декември

Изпитът за юридическа правоспособност ще е през декември
снимка:БГНЕС

Министерството на правосъдието прие предложението изпитът за юридическа правоспособност да се проведе през декември 2021 г., вместо през октомври 2021 г., съобщиха от ведомството.

Становища за това постъпиха в хода на обществените консултации за промените в Наредба № 1 от 2019 г. за придобиване на юридическа правоспособност, които ведомството публикува през март т.г. 

"Целта е да се осигури възможност за максимален брой стажант-юристи, чиито държавни изпити бяха отложени и проведени по-късно, поради въведените противоепидемични мерки, да могат да се явят на изпит за придобиване на юридическа правоспособност през настоящата година", пишат от МП.

Според предложената промяна документите за явяване на изпита през декември 2021 г. ще се подават до края на месец октомври, което се очаква да позволи на стажант-юристите, започнали стажа за придобиване на юридическа правоспособност по-късно поради отложените държавни изпити, да се явят на изпит за придобиване на юридическа правоспособност през настоящата година.

Проектът на Наредбата е публикуван за повторни обществени консултации в рамките на 14 дни на сайта на МП и на Портала за обществени консултации.

Още по темата

Четирима откраднаха 12 000 лева от възрастна жена

Предишна новина

Може ли да доведат COVID мерките до касиране на изборите за органи на ВАдвС, предстоящи през май?

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  изумен, ходил на този изпит преди повече от 20 г. | нерегистриран
  2
  0

  Леле как прецакват младите хора. При положение ,че досега-десетки години този изпит беше всеки месец.
  Изпитът днес се провежда рядко, при несравнимо по-висока сложност, в сравнение с преди.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.