Изпращаме Евгени Диков в последния му земен път на 30 ноември

Изпращаме Евгени Диков в последния му земен път на 30 ноември

Опелото на члена на Висшия съдебен съвет Евгени Диков ще се отслужи на 30 ноември 2020 г. от 13:00 ч. в черквата на Общински гробищен парк в кв. Бояна. Това съобщиха от кадровия орган.

Големият юрист и човек Евгени Диков ни напусна на 25 ноември след кратко боледуване от коварната болест COVID-19. След новината за кончината му стотици негови колеги и приятели изказаха съболезнования на близките и семейството му.

"Отиде си един доказан професионалист, добър и всеотдаен човек, отзивчив колега и искрен приятел. Евгени Диков отдаде живота си в служба на хората и правото им на справедливост. В последните години той бе член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), но преди това почти цялата му кариера премина в редиците на прокуратурата. Четири години Евгени Диков бе и ръководител на Националната следствена служба. За него да бъдеш магистрат бе не само професия и дълг, но и призвание. Ние, колегите му, ще го запомним като благ човек, с впечатляваща култура, който не правеше компромиси с правото и винаги търсеше истината. Светла му памет!“, написаха от ръководството на прокуратурата, в чиито редици Диков е прекарал огромна част от живота си.

Още по темата

Протести срещу Заев организира ВМРО-ДПМНЕ

Предишна новина

Съсловните организации на прокурори и следователи инициират поставянето на бюст на Удроу Уилсън в София

Следваща новина

Коментари

0 Коментара