Изпълнителите на скандалния музикален клип в Съдебната палата я ползвали за декор на банка

Изпълнителите на скандалния музикален клип в Съдебната палата я ползвали за декор на банка
Кадри от видеоклипа, на които продуцентът и изпълнител ALEKS SANDAR размахва пистолет в една от залите на Съдебната палата, заплашвайки актьор от продукцията, облечен в полицейска униформа

Клип разпали страстите в съдебната власт само 24 часа, след като се появи в различни групи в социалните мрежи. Във видеото са заснети разголени момичета, които танцуват на фона на емблематични съдебни символи.

"Тази сграда не е просто едно здание в центъра на София. Тази сграда е символ на българското правосъдие", каза адвокат Димитър Марковски.

Забавлението, което се е разиграло пред очите на Темида, е снимано на 16 февруари. В него активна роля има плеймейтката и модел Жанета Осипова.

"Ние сме хора от шоубизнеса, вършим неща, които са с цел забавление. По никакъв начин не ме притеснява визията ми, нито мястото, където снимахме клипа, защото все пак ние сме артисти и се превъплъщаваме в различни образи, в различни роли. Не смятам, че сме направили нещо лошо", разказа моделът Жанета Осипова.

Кой е дал разрешението за снимки в Съдебната палата, каква е била сметката и знаел ли е председателят на Върховния касационен - съд Лозан Панов, какво ще се снима – засега на тези въпроси отговор няма. Пред NOVA от ВКС обясниха, че по случая все още тече проверка. От Висшия съдебен съвет обаче реагираха.

"Не е редно да се заснемат всякакви видове клипове без съответния ръководител да знае за тяхното съдържание и тяхното въздействие", каза Боян Магдалинчев, представляващ ВСС.

"Нямам идея кой е допуснал това нещо да се случи", каза адвокат Марковски.

Според продуцента на клипа, който е и самият изпълнител – ALEK SANDAR, Съдебната палата била ползвана за декор на банка.

"Никога не бях влизала в Съдебната палата. Хората не разбират, че всичко това, което правим, го правим за тях, за да внесем усмивка в ежедневието им особено в тези трудни, тежки времена", каза Жанета Осипова.

"Недопустимо е! Нямам нищо против младите хора. Но да има разголени танцьорки, да има шмайзери, да има огнестрелни оръжия, които да се размятат и развяват в храма на българското правосъдие – считам, че това е естетично недопустимо и от морална гледна точка, съпоставено с това, че става въпрос за символа на българското правосъдие",  каза Марковски.

Проблем обаче има и другаде – в посланието на песента. Юристи се разгневиха, че се пее за легализация на марихуана точно в храма на Темида, където през годините са се гледали най-значимите процеси в старата и нова история на България.

"Съдържанието ми идва в повече. Има някакъв вътрешен конфликт, в който изпада този видеоклип с интересите на съдебната власт. Тук посланието е по-скоро за легализиране на наркотиците. Да не говоря за конкретната ситуация, която онзи ден навръх Великден се случи с журналиста Милен Цветков. Някак си действително не се връзва популяризирането на тази идея в един клип, сниман в Съдебната палата", каза Боян Магдалинчев.

Видеото пресъздава животът на гангстери със скъпи и мощни коли. Обръща се внимание на освободени момичета, които танцуват около марихуана.

Клипът и снимките към него предизвикаха и проверка на Агенцията за закрила на детето. Причината – кадри на момченце, което в ръцете си държи пистолет, готово да стреля.

Още по темата

МП и ДАЗД са започнали проверки заради позорящия клип в Съдебната палата

Предишна новина

Профилът на човек, който шофира след употреба на наркотици

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  Никоя | нерегистриран
  0
  0

  Еххх, ако този Алек СандАр беше опитал да снима клип в който и да е съд/съдебна палата в САЩ, дали щяха да му позволят? Особено с това послание/съдържание?! Бъдете здрави!

 2. 3
  Сталкер | нерегистриран
  9
  -3

  Сега вече без ирония, че някои не показват стартовата доза интелигентност да я разбират. Дали и как ще се измъква Лози е тест за ВСС. Хубаво, Магдалинчев вече се навъси, ама да си нямаме не знаех, не четох, не разбрах. Финансовите разпоредители са длъжни да знаят, а как ще узнаят, си е тяхна грижа. Нова на Домусчиев добре захапа темата, на Петър Келнер явно му е през шлифера, защото в Прага такива работи са невъзможни, там културата е потомствена, а Каналът е обсебен от най-сериозните теми, та не му е до ъндъркултурата. Сега и аз да питам. Продуценти са Слави и Махараджата, а

  пишлемето е квазипродуцент. Сиреч се пита, кой даде парите - банка или благ спонсор, и точно кой? И ради що? После да не се именува за пералня? Работата не е в клипчето - то е пълно с щампи,

  а в мястото и времето, както забелязват в съседен форум. Като било банка, защо не си спазариха някоя? Даже Ватиканът и Лувърът благоволяват продукции, ама какви? Въпросният Алек дали е чувал за Болдуин, Стейтъм или който щете от това ниво? С такава детинщина няма и да чуе.въпросът за Мери Джейн пък е така специален, че не му мястото в такъв клип на това място. Казах!

 3. 2
  | нерегистриран
  9
  -1

  Монтаж, а?

 4. 1
  | нерегистриран
  14
  -9

  Ако и този път Лозанита излезе сух от скандала, ВСС с какво право ще налага дисциплина и наказания на редовите съдии за уронване престижа на съдебната система

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.