Изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации

Изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации
снимки: БГНЕС

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.

Физическите лица могат да направят корекции в периода 30 април - 30 септември. За юридически лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, този срок започва от 30 юни и продължава до края на септември. Те подават коригиращата си декларация онлайн, чрез електронните услуги на приходната агенция, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с електронен подпис.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета, може да се получи в сайта на приходната агенция - www.nap.bg или на телефона на НАП - 0700 18 700 /обажданията се таксуват по стандартната тарифа на съответния оператор/.

Още по темата

Д-р Симидчиев: Училищата ще се превърнат в разпространител на заразата

Предишна новина

КПКОНПИ обжалва решението на Административен съд - София град да заплати 100 000 лв. на Трайчо Трайков

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.