Източиха 200 бона от старчески домове


Афера за повече от 200 хил. лева в два старчески дома край Лом е обект на разследване. Сигнал за мащабните злоупотреби в Дома за възрастни хора с деменция и Дома за стари хора в крайдунавското село Добридол е бил изпратен в общинската администрация в Лом още през миналата година.
Експертите на местната управа почти веднага влезли в двете социални заведения и подготвили одиторски доклад. При пълната финансова проверка става ясно, че са извършвани системни нагли кражби от бюджета на заведенията. "Констатирани са сериозни злоупотреби от всякакво естество – документални и присвоявания в големи размери. Разпитват се длъжностни лица. След като полицията приключи работата си, документите ще бъдат внесени в прокуратурата", информират от полицията в Лом.
Проверка на дейността на двата дома извършва и Инспекторатът на Министерството на труда и социалната политика. Директорката на домовете Наталия Славчева, която е общински съветник вече два мандата, е излязла в безсрочен отпуск. В социалните заведения в Добридол живеят 75 мъже и жени, а бюджетът им е близо 600 000 лева. Възрастните хора внасят за издръжката и част от пенсиите си. През 2011 г. правителството на САЩ дари 118 000 долара за ремонт и модернизация на Дома за възрастни хора с деменция край Лом.

В Италия откраднатата целувка е сексуално насилие

Предишна новина

Девствено момиче удушено в гората, отказало секс

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.