Извън ареста срещу гаранция от 10 000 лева за нарушител на карантината в София


Районният съд в София наложи мярка "парична гаранция" от 10 00 лева на Георги Божков, който беше арестуван за умишлено нарушаване на правилата за задължителна карантина. Това е първият случай на задържан в София след влизането в сила на новите правила срещу разпространението на коронавирусната инфекция.

Заседанието се състоя по скайп като мярка срещу разпространението на коронавируса, а в съда имаше специално избрана зала, в която да могат да бъдат осигурени задължителните изисквания за дистанция.

Мъжът първо отказал да спази процедурата на летището в София, след като се върнал в България от Швеция с полет през Франкфурт, където имал нощувка. След това не бил намерен в дома му при проверка за карантината.

Досъдебното производство е образувано от 4-то Районно управление на СДВР.

"Установено е, че след пристигането си на летище "София", той е отказал да подпише предоставените му формуляри за карантина, като незабавно след отдалечаването си от гишето е провел демонстративно телефонен разговор, в който е изразил задоволство от поведението си, отнасяйки се подигравателно с опитите на служителите на летището да изпълнят служебните си задължения", се посочва в съобщение от прокуратурата.

Сезирана е и РЗИ и след като е установено, че към момента пробата му за коронавирус е отрицателна, нарушителят е бил задържан с прокурорско постановление за 72 часа.

Решението на съда за мярката за неотклонение на Божков не е окончателно. Той може да обжалва на 2 април пред градския съд в София.

Шефът на БНБ: Работи се по мерки за отлагане на плащането по кредитите

Предишна новина

Над 230 000 лв. достигнаха даренията за здравни заведения от прокурори, следователи и съдебни служители

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.