Жена разбра, че е наследила жилище с призовка за длъжник


Жена от София разбрала, че е собственик на жилище, след като получила призовка за длъжник. За куриозния случай разказа частният съдебен изпълнител Стоян Якимов. Дамата не поддържала никакви отношения с баща си още от раждането си. Родителят обаче бил длъжник по изпълнително дело, но в хода на производството починал.
 
Издирвах наследниците му – тази жена се оказа единственият наследник. Конституирах я на мястото на длъжника. Задължението не беше много голямо, имаше наложена възбрана върху апартамент. От нас разбра, че баща й е починал и че е наследник на дълг и жилище. Тя изплати дълга и се оказа собственик на апартамент. И беше изключително благодарна, че ние сме я издирили. Дойде, благодари ни, беше доволна от нашата работа, разказа Якимов пред "Монитор". Той е категоричен, че на пазара на недвижими имоти тенденцията е за увеличаване на сделките.
 
"Преди много дълго продавахме такива недвижими имоти, по време на икономическата криза продавахме имоти с години. В последните 2-3 години има много голям интерес, защото е много голямо разгласяването на публичните продани и участват множество кандидати", допълни още Якимов. Според неговите данни имотите се продават на първа, максимум втора продан. Има много желаещи и се вдигат цените, което е в интерес и на кредитора, и на длъжника.
 
"Случай от преди 2 дни - жилище в непрестижен квартал на София в много лошо състояние, ипотека имаше върху жилището. При задължение 90 000 лв. продадохме имота за 70 000 лв. Жената длъжник се обади в кантората да пита как е минал търгът. Беше й обяснено, че е продаден имотът. Беше изключително щастлива и благодарна. Каза, че това й е подарък за 8 март, защото сега й остават доста по-малко задължения. По време на кризата имаше повече продажби на цехове и производствени сгради, сега основно продаваме жилища и офиси. В София пазарът е по-различен от провинцията. Ние нямаме животни за продан, например", разказа още частният съдебен изпълнител.
 
1000 прасета са били описани за публична продан заради дълг на собственика им. Това разказа за "Монитор" ЧСИ-то Иван Хаджииванов, който обясни, че подобни случаи не са рядкост в практиката му.
 
"Неотдавна имах продан на прасета майки в русенско село. Това стана по време на епидемията м.г. По време на епидемия рязко се променя цената на живото месо. И когато животновъдът е в деликатно финансово здраве, той не може да плаща храната, разходите, заплатите. Задлъжнява и тръгва дело. Ние отиваме в инспекцията по храните, вземаме списъка на всички животни. Описването на 1000 прасета е голям майтап. Влизаш в бокса и малките прасенца постоянно подскачат, не можеш да ги хванеш, за да сравниш ушните марки и да ги отметнеш. Единственият начин беше да ги прекараме през място, където прасе по прасе да могат да минат. Това място е кантарът, където ги теглят, преди да ги товарят. По време на епидемия единственото място, където може да бъдат закарани, е кланицата", разказа Хаджииванов.
 

 

Полицаят, осъден за убийството на родителите си, написа 981 страници жалба

Предишна новина

Спокойно, Панов, та нали Борисов те пази!

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    0
    0

    Весело е, значи, при ЧСИ-тата...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.