Кабинетът остава на власт с премиер Бойко Борисов

Кабинетът остава на власт с премиер Бойко Борисов
снимка: БГНЕС


Правителството няма да подава оставка, а мандатът ще продължи до редовните избори през следващата пролет. Дотогава премиер остава Бойко Борисов. Това съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова телевизия след края на коалиционния съвет при министър-председателя. 

„Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт", категоричен бе Симеонов и отхвърли варианта за оставка през септември, каквато хипотеза тази сутрин изрази Томислав Дончев в телевизионно интервю.

Валери Симеонов обяви още, че кабинетът няма да се подаде на уличния натиск и да избяга от отговорност. 

„Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот", добави още Симеонов. 

„Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях", каза още лидерът на НФСБ.
 

Още по темата

Главният прокурор обсъди с колегите си от София и Пловдив переспективите в противодействието на престъпността

Предишна новина

Пуснаха ЛиЛана под домашен арест

Следваща новина

Коментари

12 Коментара

 1. 12
  БАН | нерегистриран
  0
  0

  В отворено писмо до медиите от 11.08.2020г., което "Правен свят" не публикува, учени и специалисти от Българската академия на науките /БАН/ изразяват публично подкрепата си за продължаващите вече повече от месец протести срещу управлението на страната. Писмото е подписано от 168 учени от различни институти на БАН.
  "Задълбочаващият се управленски произвол на правителството застрашава самите устои на държавата ни. Некомпетентните и корупционни практики на конюнктурната коалиция доведоха България до самото дъно на всички обществени и статистически оценки. Намаляващият ни народ, с най-ниска продължителност на живота в Европа и най-висока смъртност в света, е поставен в условия на повсеместна корупция и феодално-олигархични зависимости.", пишат в писмото си учените.
  И още:
  "Автократично-мутренският стил на разпореждане с човешките и материалните ресурси на страната придоби статуса на социална, икономическа, финансова политика.
  За броени минути конституционно най-високопоставената фигура на държавата - председателят на Народното събрание може да бъде изхвърлена без коментар и заменена с фигурант, за когото личното достойнство е непознато чувство. Върховете на властта се изпълниха с некомпетентни, безчестни, парично зависими партизани.
  Основният политически инструмент, Държавният бюджет, години наред се прави „копи-пейст", с умишлени излишъци - за да се крадат „законно". Стотици милиони лева народна пара се раздават според конюнктурни интереси и без парламентарен контрол. Бюджетът за здравеопазване се увеличава ежегодно с цел да бъдат присвоявани милиарди, а здравният статус на населението се влошава. Здравеопазването е в кадрови колапс, недостигът на квалифицирани медицински специалисти вече заплашва общественото здраве с катастрофа.
  Европейските фондове се разпределят по партийни и корупционни схеми, разходват се безотговорно и пълнят партийните каси. Строят се най-скъпите, опасни и некачествени пътища, разпадаща се инфраструктура и спортни съоръжения, на които никой не спортува. Въпреки ниския корпоративен данък инвеститорите не рискуват парите си в условия на корупция и рекет.
  Образованието е в безизходица - функционално неграмотните деца вече доминират. Главоломно оредяват специалистите във всички сфери. Научният труд се цени по-ниско от хигиенния. Отношението към водещия научен, духовен и експертен център на България - Българската академия на науките е унизително. Неглижира се развитието на науката и иновациите като условие за икономически напредък на страната. Обществените науки са замърсени от толерираното присъствие на придворни продажници с научни титли.
  Съдебната власт е ратай на изпълнителната. Държавното обвинение, Прокуратурата, безсрамно и нагло изпълнява политически поръчки и охранява престъпни практики. Полицаи бият деца и се гаврят с момичета.
  Средствата за масова информация са превърнати в трибуни за манипулации, потънали в насилието на цензурата и аморалността на автоцензурата.
  Никой не вярва, че това правителство е способно да организира избори без огромно количество "купен вот", „невалидни бюлетини", „мъртви души" и „екскурзианти".
  Некомпетентното управление на COVID-инфекцията заплашва да се превърне в поредна катастрофа. Не се изпълнява „Националния план за подготовка за пандемия", а държавата е вкарана в хаос с неадекватни, взаимно противоречиви и нарушаващи законите заповеди. Когато няма болни, се въвеждат разрушаващи икономиката карантини, всява се паника, игнорират се специалистите. Когато опасността се засилва, активизира се прилагането на незаконно лечение, финансови трикове и фалшива статистика.
  ПОВЕЧЕ ТАКА НЕ МОЖЕ!
  Когато властта е потъпкала морала и всички обществени ценности и чрез институциите арогантно упражнява произвол, Гражданското неподчинение е единствената законна форма на обществено поведение.", завършва писмото на учените от БАН.

 2. 11
  ОР полк. Димитър Димитров | нерегистриран
  1
  0
  До коментар #10 от "Румен Радев, президент на РБ | нерегистриран":
  7-ми август, Румен Радев, президент на РБ:

  Надявам се, че правителството няма да се компрометира докрай и да се превърнем изцяло в полицейска държава. В последните дни то предприе репресивни мерки срещу протестиращите граждани. В опитите си да избегне поемането на политическа отговорност, изпълнителната власт въвлича силите на реда в конфликт с хилядите протестиращи българи. Цената плащат онези, които настояват за законност, и редовите служители на реда. Противопоставянето и на частни охранители на граждани и журналисти издава природата на сегашната власт и е още един аргумент за гражданското недоволство срещу нея. Готовността да се жертва гражданският мир в името на политическото оцеляване е безпрецедентен за българския преход акт на политическа ескалация. След месец на протести в цялата страна и зад граница е очевидно, че става въпрос не за моментно или ограничено по мащаб недоволство, а за масово отхвърляне на сегашната мафиотизирана система. Тя бе международно осветлена от световните медии. Кризата на българската демокрация не може да бъде решена, а само задълбочена с полицейски и репресивни мерки.
  Оставката на кабинета и тази на главния прокурор са първите стъпки към завръщането на България в руслото на закона и към демократичните процедури, без които днешната остра криза не може да бъде решена. Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта.

  Президентът да разжалва ген. Бойко Борисов в звание ”редник”
  Президентът на РБългария и Върховен главнокомандващ Въоръжените сили на РБългария Румен Радев да подпише Указ с който да разжалва генерал-лейтенант Бойко Борисов във военно звание ”редник”!
  На 1 септември 2001 година с указ на Президента на Република България Петър Стоянов Бойко Борисов е назначен на длъжност главен секретар на МВР и е повишен в звание „полковник“ от МВР. На 8 януари 2002 г. е удостоен със званието генерал-майор от МВР. На 25 юни 2004 г. е удостоен със званието генерал-лейтенант от МВР.
  1. Не може български генерал да спи полугол в спалнята си, а до него 1 милион евро и кюлчета злато.
  2. Не може български генерал да нарича български журналисти „мисирки“, председателя на Народното събрание „тъпа Кърджалийска п…ка“,
  протестиращите наши деца срещу режима на кабинета „Борисов -3“ тулупи и тъмни сили.
  3. Не може един български генерал да псува наши и чужди политици.
  4. Не може един български генерал да обижда вече трета година аса в авиацията генерал-майор Румен Радев, настоящ президент на РБългария.
  5. Не може един български генерал да се заканва, че ще „изгори“ евродепутата Елена Йончева- български журналист отразила през годините във филми и интервюта събитията в много горещи точки в света,
  където са се водили реални военни действия.
  6. Не може един български генерал сутрин да говори едно, на обяд второ, на вечеря трето, след като се наспи четвърто, като е забравил какво е говорил само преди един ден.
  7. Не може един български генерал да нарушава Закона, който гарантира сигурността му, а сам да управлява държавната джипка вместо служител от НСО
  и да кръстосва с нея …цяла България когато си иска и както си иска.
  Един български генерал-лейтенант трябва да е изградена личност с висок морал и уважение към пагона! Пример за българските офицери, генерали и адмирали.
  Генерал-лейтенант Бойко Борисов за аморално поведение и уронване престижа на военната униформа и военно звание, трябва с Указ да се разжалва във военно звание „редник“!
  Вече има подобен случай в началото на Прехода!
  През 1992 г. по време на управлението на СДС генерал-полковник Кирил Косев е обвинен по политически причини и президентът Желю Желев подписва Указ № 109, с който му отнема генералското звание и го разжалва във военно звание „редник“. В указа, за който Кирил Косев научава от вестниците, е посочено, че „за деяния, граничещи с престъпления в МО и МВР, се отнемат генералските звания на ген. Косев от МО и на генералите Кумбилиев и Тончев от МВР“.

  Димитър Димитров
  кадрови офицер от РУ-ГЩ, Разузнавателно управление на Генералния щаб,
  отдел „Нелегално разузнаване“ от 01.09.1978г.до 01.09.1993г

 3. 10
  Румен Радев, президент на РБ | нерегистриран
  1
  0

  7-ми август, Румен Радев, президент на РБ:

  Надявам се, че правителството няма да се компрометира докрай и да се превърнем изцяло в полицейска държава. В последните дни то предприе репресивни мерки срещу протестиращите граждани. В опитите си да избегне поемането на политическа отговорност, изпълнителната власт въвлича силите на реда в конфликт с хилядите протестиращи българи. Цената плащат онези, които настояват за законност, и редовите служители на реда. Противопоставянето и на частни охранители на граждани и журналисти издава природата на сегашната власт и е още един аргумент за гражданското недоволство срещу нея. Готовността да се жертва гражданският мир в името на политическото оцеляване е безпрецедентен за българския преход акт на политическа ескалация. След месец на протести в цялата страна и зад граница е очевидно, че става въпрос не за моментно или ограничено по мащаб недоволство, а за масово отхвърляне на сегашната мафиотизирана система. Тя бе международно осветлена от световните медии. Кризата на българската демокрация не може да бъде решена, а само задълбочена с полицейски и репресивни мерки.
  Оставката на кабинета и тази на главния прокурор са първите стъпки към завръщането на България в руслото на закона и към демократичните процедури, без които днешната остра криза не може да бъде решена. Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта.

 4. 9
  мутрите срещу народа | нерегистриран
  7
  0

  изхода е отказ от българско гражданство.в мутренска престъпна държава няма смисъл да се живее.

 5. 8
  Проф.Иво Христов, депутат от БСП | нерегистриран
  9
  0

  Режимът на ГЕРБ дойде абсолютно закономерно като резултат от българския преход. Неслучайно голяма част от личния състав на тази псевдополитическа организация са гавазите на предишния режим, като се започне от лидера им, така и до структурите им по места. Режимът на ГЕРБ дойде тогава, когато завърши голямата приватизация и тогава някой трябваше да охранява резултатите от прехода, а те са преди всичко икономически. Те се изразява върху това, че върхушката на бившата комунистическа партия и висшия милиционерски елит откраднаха резултатите на близо 45 години усилия на нашите бащи и дядовци.
  Такъв тип режими не са създадени само в България, а и в Унгария и в Полша. Но Виктор Орбан е народен водач и използва авторитаризма, за да защитава интересите на Унгария, а не да ограбва собственото си население. В България не е така защото
  българската върхушка, включително ГЕРБ-ерската, не е нищо друго, освен колониална администрация, оставена да опосква територията срещу процент, който дава на своите геополитически господари, единственото нещо, което може да прави тя и да печели, е да дере по 10 кожи.
  Ние присъстваме на последния акт на драмата. Тази клиентелистка диктатура ще падне, защото ресурсът, който да разпределят, свърши. Те не могат да създадат диктатура, но затова в ГЕРБ няма капацитет.
  Кризата срещу режима започна когато 2 милиона българи се върнаха у нас заради коронавируса. Тогава гърнето започна да се изпразва, защото ресурс няма отвътре, вече няма и отвън. Кръст на ГЕРБ кой знае защо сложиха геополитическите фактори. Внезапният порив за свобода кой знае защо съвпадна с изявлението на Майк Помпео за руските газопроводи.

 6. 7
  Понесе се слух за арест на синдици на банка | нерегистриран
  0
  0

  Не вярвам, разбира се. Нито на това, че и целият им управител - фонда, дето ги назначава щял да бъде задържан. Това са фалшиви новини.

 7. 6
  | нерегистриран
  2
  -8
  До коментар #3 от "Tenyo Gogov | нерегистриран":
  Приятели, само да ви кажа – ние си нямаме работа просто с някаква си партия. Или с някакъв си Борисов.
  Ние си имаме ФАШИЗЪМ НА РОДНА ПОЧВА! И неговата свирка все повече звучи като свирката на свирепо летящ локомотив!
  Сега ще кажете – какъв е тоя фашизъм? Ами, ФАШИЗЪМ НА ПРОСТОТИЯТА!
  Ние излишно подценяваме простотията, защото наивно вярваме, че понеже е проста, простотията е и елементарна.
  Но не е!
  Простотията си е идеология, завършен мироглед за живота, който от 10 години се е институционализирал на най-високо равнище в държавата.
  Виждам поне няколко паралела между идеологията на простотията и тази на фашизма.
  Първо, простаците имат нужда да бъдат на сноп, за да оцелеят. Точно както оня сноп пръчки („фаши“), от който идва името на фашизма.
  Простакът сам няма шанс, защото нито е умен, нито е съобразителен, нито е креативен. Затова простакът гледа да се заобгражда с други прости, за да бъдат пречупени по-трудно.
  Простакът го товарят на рейсове, водят го на Тех Паркове – да блъска, да бие, да чупи телефони, да вика потно „ура“ на своя идол по простотия – вожда и ръководителя, който неотдавна сам каза, че искал да го представят като „мъдър държавник“. И той мъдрец – като оня, другия – от Росенец.
  Простакът има някаква своя концепция за „свръх-човека“ и той се смята именно за такъв. Другите са тъпи пилоти, фигуранти, наивни европейци, дето се хващат на евтини номера (колегата немец, колегата унгарец, колегата поляк), но той е „свръх“.
  Той знае на кого-какво да набие и кого как да изпързаля.
  Простакът има пропагандна машина, ефективна като Гьобелсовото министерство на пропагандата. Машината се задвижва от двигател на име Севдето – дама, въоръжена със селфи-сопа и самодоволна усмивка, която бързо-бързо разпраща фанфарни клипчета на удобните медии.
  Не се заблуждавайте! Това не е просто пиар. Това е информационно зло – зловещ комикс в картинки!
  Целта на този комикс е да убеди цяла една нация, че за успешен живот не са нужни особени интелектуални или морални напъни.
  Ако искаш да се шириш в апартаменти и да спиш до нощни шкафчета, тъпкани с евро, трябва само да можеш да псуваш хубаво. Книги не се препоръчват – освен две. „Винету“ и „Устава на ГЕРБ“.
  Страшна беше агитката от 15 годишни агресивни момчета на герберската сбирка вчера. Напомниха ми за африканските “деца на войната“. Или за последния набор на Ес Ес, войската, събрана от детските площадки, за да защитава Берлин.
  Пак казвам – не подценявайте млековарката! От нея ще изкипи фашистко мляко и ще замирише на изгоряло!
  Не се съмнявайте и в друго – фашизмът винаги върви ръка за ръка с Холокост. Изтребване на големи маси хора.
  „Е, къде го видя?“
  Ами, видях го. И вие сте го видели. Не бяха ли изтребени от България перспективните и интелигентните – напъдени да си търсят щастието някъде другаде по света? Не беше ли изтребен потенциалът на нацията?
  Няколко милиона българи, почти толкова, колкото еврейските композиции през Втората световна война, вече са не-българи. Плащат данъци някъде другаде. Работят за благото на други държави. Защото „Arbeit Macht Frei“, нали така?
  „Трудът ще те направи свободен“!
  Стига толкова паралели…
  Парата е нагорещена! Свирката на млековарката свисти! Сега е време да убием фашизма на простотията. Защото „тия неща тряя да се убиват, докато са още малки!“
  А ако някой се колебае дали трябва да се включи, ето няколко строфи от германския поет и пастор Мартин Ниймьолер. Писани са веднага след Втората световна война и са посветени на страха на германските интелектуалци да се опълчат на фашизма. Мисля, че говорят красноречиво…
  „Първо дойдоха за социалистите и аз не се застъпих, защото не бях социалист.
  После дойдоха за синдикатите и аз не се застъпих, защото не бях синдикалист.
  След това дойдоха за евреите и аз не се застъпих, защото не бях евреин.
  Накрая дойдоха и за мен, но вече нямаше кой да се застъпи…“

  Очевидно ви плащат на написана дума! Дори не Ви прочетох

 8. 5
  Битовата престъпност е битие на дребната престъпност | нерегистриран
  0
  0

  Но трябва око да го види. Знания - да го осъзнае. И кураж - да го пребори.

 9. 4
  Стражев | нерегистриран
  7
  -1

  От това, което се случи вчера- 05.08.20. на т. нар. "конференция" на управляващата партия, разбрахме, че тази партия , която управлява уж европейска държава, си има собствена стража. Нещо като "оранжевата гвардия" на диктатора- дружбаш Стамболийски. "Оранжевата гвардия" е била съставена от селяни, криминални елементи, "тоягаджи и сопаджии", както са ги наричали тогава- началото на двадесетте години на миналия век- и са служели за разправа с политическите противници на корумпираното, некомпетентно и прогнило управление на Стамболийски. Историята винаги се повтаря.

 10. 3
  Tenyo Gogov | нерегистриран
  11
  -1

  Приятели, само да ви кажа – ние си нямаме работа просто с някаква си партия. Или с някакъв си Борисов.
  Ние си имаме ФАШИЗЪМ НА РОДНА ПОЧВА! И неговата свирка все повече звучи като свирката на свирепо летящ локомотив!
  Сега ще кажете – какъв е тоя фашизъм? Ами, ФАШИЗЪМ НА ПРОСТОТИЯТА!
  Ние излишно подценяваме простотията, защото наивно вярваме, че понеже е проста, простотията е и елементарна.
  Но не е!
  Простотията си е идеология, завършен мироглед за живота, който от 10 години се е институционализирал на най-високо равнище в държавата.
  Виждам поне няколко паралела между идеологията на простотията и тази на фашизма.
  Първо, простаците имат нужда да бъдат на сноп, за да оцелеят. Точно както оня сноп пръчки („фаши“), от който идва името на фашизма.
  Простакът сам няма шанс, защото нито е умен, нито е съобразителен, нито е креативен. Затова простакът гледа да се заобгражда с други прости, за да бъдат пречупени по-трудно.
  Простакът го товарят на рейсове, водят го на Тех Паркове – да блъска, да бие, да чупи телефони, да вика потно „ура“ на своя идол по простотия – вожда и ръководителя, който неотдавна сам каза, че искал да го представят като „мъдър държавник“. И той мъдрец – като оня, другия – от Росенец.
  Простакът има някаква своя концепция за „свръх-човека“ и той се смята именно за такъв. Другите са тъпи пилоти, фигуранти, наивни европейци, дето се хващат на евтини номера (колегата немец, колегата унгарец, колегата поляк), но той е „свръх“.
  Той знае на кого-какво да набие и кого как да изпързаля.
  Простакът има пропагандна машина, ефективна като Гьобелсовото министерство на пропагандата. Машината се задвижва от двигател на име Севдето – дама, въоръжена със селфи-сопа и самодоволна усмивка, която бързо-бързо разпраща фанфарни клипчета на удобните медии.
  Не се заблуждавайте! Това не е просто пиар. Това е информационно зло – зловещ комикс в картинки!
  Целта на този комикс е да убеди цяла една нация, че за успешен живот не са нужни особени интелектуални или морални напъни.
  Ако искаш да се шириш в апартаменти и да спиш до нощни шкафчета, тъпкани с евро, трябва само да можеш да псуваш хубаво. Книги не се препоръчват – освен две. „Винету“ и „Устава на ГЕРБ“.
  Страшна беше агитката от 15 годишни агресивни момчета на герберската сбирка вчера. Напомниха ми за африканските “деца на войната“. Или за последния набор на Ес Ес, войската, събрана от детските площадки, за да защитава Берлин.
  Пак казвам – не подценявайте млековарката! От нея ще изкипи фашистко мляко и ще замирише на изгоряло!
  Не се съмнявайте и в друго – фашизмът винаги върви ръка за ръка с Холокост. Изтребване на големи маси хора.
  „Е, къде го видя?“
  Ами, видях го. И вие сте го видели. Не бяха ли изтребени от България перспективните и интелигентните – напъдени да си търсят щастието някъде другаде по света? Не беше ли изтребен потенциалът на нацията?
  Няколко милиона българи, почти толкова, колкото еврейските композиции през Втората световна война, вече са не-българи. Плащат данъци някъде другаде. Работят за благото на други държави. Защото „Arbeit Macht Frei“, нали така?
  „Трудът ще те направи свободен“!
  Стига толкова паралели…
  Парата е нагорещена! Свирката на млековарката свисти! Сега е време да убием фашизма на простотията. Защото „тия неща тряя да се убиват, докато са още малки!“
  А ако някой се колебае дали трябва да се включи, ето няколко строфи от германския поет и пастор Мартин Ниймьолер. Писани са веднага след Втората световна война и са посветени на страха на германските интелектуалци да се опълчат на фашизма. Мисля, че говорят красноречиво…
  „Първо дойдоха за социалистите и аз не се застъпих, защото не бях социалист.
  После дойдоха за синдикатите и аз не се застъпих, защото не бях синдикалист.
  След това дойдоха за евреите и аз не се застъпих, защото не бях евреин.
  Накрая дойдоха и за мен, но вече нямаше кой да се застъпи…“

 11. 2
  *************************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 1
  Велизар Енчев | нерегистриран
  10
  -1

  От честни държавни служители научавам, че в министерства е почнало чистене на архиви, поради което машините за рязане загрели…
  Дали наистина се заличават престъпления, дали просто администрацията работи усилено в летните жеги, не мога да кажа.
  Но едно нещо трябва да е ясно – феноменът „Тефтерчето на Златанов“ може да се възпроизведе и от избрани министерства да се изпарят свежи архиви, уличаващи ГЕРБ и ОП в тежки престъпления.
  Най-рискови са пет министерства – земеделското, военното, финансовото, икономическото и на регионалното развитие.
  Същите министерства, където се губят следите на: 70 милиона за колекторско-мутренска фирма, 700 милиона неплатени такси от хазарта, погребани в магистралния асфалт стотици милиони, незнайно колко милиона по земеделски еврофондове, комисионните по армейските сделки…
  Питам се: Прокуратурата и ДАНС нямат ли превантивни функции?
  Или въпросът ми е наивен? Толкова наивен, че вече се изчервих от срам.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.