Как да избегнем данъчни измами – във фокуса на нов практически семинар

Как да избегнем данъчни измами – във фокуса на нов практически семинар

Как можем да установим данъчна измама или да проследим схема за пране на пари, както и как можем да им противодействаме – тези и още въпроси ще намерят своите отговори на практически семинар, който Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и финанси (VUZF Lab) и Съюзът на юристите в България организират. Той ще се проведе на 22 ноември 2019 г. от 9.00 до 16.30 часа в зала 501 във ВУЗФ, съобщиха от VUZF Lab.

"Противодействие на данъчни измами и пране на пари (примери от практиката)" е темата на предстоящия практически семинар. Той е предназначен за разследващи и регулаторни органи и експерти, които работят в областта на борбата с икономическата и организираната престъпност и изпирането на пари, данъчни експерти, счетоводители, икономисти, юристи и други. Те ще имат възможност да проследят съветите и да научат повече за казусите и примерите от практиката, с които са се сблъсквали едни от най-авторитетните съдии, прокурори и следователи у нас.

Лектори на практическия семинар ще бъдат Йордан Константинов - съдия във Върховния административен съд, Ваня Савова - административен ръководител и окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Плевен, както и  Бисерка Стоянова - следовател в Националната следствена служба. Сред акцентите, които още ще бъдат засегнати в рамките на форума, са фиктивните доставки в контекста на ЗДДС, различните фази, действия и ефекти в процеса на изпиране на пари, новите тенденции в международната рамка и чуждестранните мерки за противодействие на такива практики. 

Организирането на практическия семинар е част от дългосрочната мисия на  ВУЗФ и на Лабораторията за научно-приложни изследвания към университета да създава трибуна за провеждане професионални обучения и дискусии, които да произвеждат ефективни решения и правилни модели за реформи в областта на финансите и данъчната политика, икономиката, образованието, здравеопазването и други сектори.

Оневиняването на д-р Валентин Павлов е гавра с паметта на Алекс

Предишна новина

Осем души са задържани при мащабна спецакция в Бургас

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.