Какъв е проблемът да ме пуснат под домашен арест?

Какъв е проблемът да ме пуснат под домашен арест?
Десислава Иванчева и Биляна Петрова в интервю за Нова телевизия

Бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, подсъдими за получаване на подкуп, дадоха пространно интервю за Нова телевизия, което бе проведено в една от залите на Специализирания наказателен съд. "Ние наистина сме болни. Психичното ни състояние е на критичния минимум. Прокуратурата ни смазва и ние ставаме безмозъчни. Но коя е прокуратурата, че ще ме обрича да остана без деца? Какъв е проблемът да ме пуснат под домашен арест, за да си направя ин витро?", попита Иванчева.

Петрова пък определи ареста, в който подсъдимите очакват присъда, като "съвременен концлагер". Като конкретен пример в подкрепа на това свое твърдение, тя посочи, че мъже надзиратели наблюдават жените, докато ползват откритата тоалетна.

Според бившата вече заместник-кметица атаката срещу нея и Иванчева вече се извършва "под всякакви форми". Дори защитничката й Ирен Савова била заплашвана. Петрова заяви, че именно те са се оказали на мушката, защото само те повели "борба с имотните измами и вероятно там сме настъпили интереси за милиони".

Иванчева и Петрова отказаха да коментират публикуваните от "Правен свят" стенограми от специални разузнавателни средства, които ги уличават в корупционни действия, за да не "улесняват прокуратурата"

"Имало е разговори за дарения, доброволни, но не и за подкупи. Ние не взимаме пари, пари не минават през общината. Те си строят площадките, оградите", обясни Иванчева. Тя каза още, че допуска, че третият арестуван по случая – бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, може да е искал подкупи от нейно име. "В България няма да имаме справедливо решение на делото", коментира още Иванчева.

Иновация в съдебната практика - адвокатите и приближени на Иванчева и Петрова ги бранят

 

Часове след интервюто на Иванчева и Петрова за Нова телевизия, адвокати и близки на двете задържани дадоха нарочна пресконференция в БТА, което очевидно е нов жанр в съдебната практика у нас.

 

На пресконференцията са били поискани оставките на зам.-главния прокурор Иван Гешев и на председателя на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, защото твърденията им по адрес на арестуваните били неверни, обяснил Петър Кърджилов, бивш ПР на Община “Младост”. 

 

Един от защитниците на Иванчева - Димитър Марковски определил разследването като “поръчково”. "Представя се изопачена страна на една монета и това е целенасочено", каза още адвокатът, който виждал свръхамбиция от страна на прокуратурата по това дело.

 

Адвокатката на Биляна Петрова - Ирен Савова пък изразила несъгласие от страна на прокуратурата да се излагат публични обвинения по наказателни дела. Медийната кампания затруднява защита, обяснила още даващата пресконференция адвокатка. "Дори да се потвърди тезата на прокуратурата, че са взели пари, такава жестокост и нечовечност към две жени са страховити за една правова държава", обяснила още адвокатката, цитирана от Дир.Бг.

Още по темата

Положението с натовареността в СРС е катастрофално

Предишна новина

Неизползваните текстове от НК надхвърлят 220

Следваща новина

Коментари

7 Коментара

 1. 7
  +- | нерегистриран
  14
  -9
  До коментар #4 от " | нерегистриран":
  Проблемът ти, како, е, че си подкупна. Това ти е проблемът, нищо друго.  Бате, ти това как го разбра?

  Да не би вече ВКС да се е произнесъл, пък само ти знаеш?

 2. 6
  Темидов | нерегистриран
  14
  -6

  За да те пуснат под домашен арест трябва да си невинна като Чоков от Галиче.

 3. 5
  Марко | нерегистриран
  16
  -7

  Е ,ама то не е възможно и душата в Рая и друго до края!:-)  Залудо тормозят жените,а дюлгера ги е врътнал и похарчил ,но се подхлъзнал и вместо да кешира ще разкрива.  Тези патки нямат акъл да вземат 2 лева без да се разбере и да се оплетат,а те ги търсят за милион?!  Много сте ги надценили с размера на мизата и това ще ви изиграе лиша шега...

 4. 4
  | нерегистриран
  22
  -18

  Проблемът ти, како, е, че си подкупна. Това ти е проблемът, нищо друго.

 5. 3
  Райхсмаршал | нерегистриран
  14
  -10

  Всекиму своето!

 6. 2
  Какъв е проблемът да ме пуснат под домашен арест | нерегистриран
  32
  -7

  Вероятно им се иска, ама нямат желание.....

 7. 1
  Дори да се потвърди тезата на прокуратурата, че са взели пари.. | нерегистриран
  32
  -13

  Явно и адвокатката се съмнява в невинността на подзащитната и..

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.