Калоян Топалов се вписа като адвокат

Калоян Топалов се вписа като адвокат
Бившият председател на СГС Калоян Топалов стана адвокат, снимка: архив, БГНЕС

Напусналият изненадващо съдебната система бивш председател на Софийския градски съд (СГС) Калоян Топалов предновогодишно се вписа като адвокат в Софийската адвокатска колегия, научи "Правен свят". Два месеца и половина след като бе освободен от отговорния пост, от 20 декември Топалов вече има правото да упражнява "свободната професия". Кантората на бившия председател на Градския съд е в бизнес-център, недалеч от НДК.

В средата на септември Топалов обяви изненадващо, че напуска не само ръководния пост на СГС, но и съдебната система. Това става след 17 години стаж като съдия.

Макар Топалов да обясни многократно мотивите си за напускането, сред които бе и това, че е "изпълнил всичко, което е обещал" в ръководенето на най-големия окръжен съд у нас, въпросите около изненадващото му решение остават и до днес. "Ние сме едно общество аморфно, съставено от страхливци, кариеристи, конформисти", коментира в едно от серията интервюта, които Топалов даде около напускането си.

Покрай преждевременното прекратяване на изпълнения със скандали мандат на бившия председател на СГС се разбра, че по-рано тази година Топалов е теглил банков кредит от 498 000 лв., като по-голямата част от парите са отишли за закупуването на етаж от къща в столичния квартал "Бояна".

Още по темата

Делото срещу сина на Долорес Арсенова е прекратено

Предишна новина

При изгубване или унищожаване на трудова книжка, нова ще се издава въз основа на писмено заявление-декларация

Следваща новина

Коментари

14 Коментара

 1. 15
  Ало ало | нерегистриран
  11
  -12

  Стига си плюла по Калоян Богданке! Кака ти Венче отдавна е живия труп.

 2. 14
  Фен на Топалов | нерегистриран
  23
  -13
  До коментар #13 от "Непредубен | нерегистриран":
  Завистливи дребни душици!Умирате от яд,че поради некадърност и мързел не бихте оцелели извън съдебната система.Свикнали и сте да ви обгрижва Държавата,а сте напълно некадърни и живеещи извън реалност.Завиждате,че Топалов стана и си тръгна,отказвайки се от постове и заплатка,готов да се справи извън системата.А вие си оставате,мрънкащи,нищоправещи,нещастни и едва живуркащи.Жалки сте!

  Ти или си жената на Топалов - Топалова или си Балинова, Данаилова или друга кума, протеже и т.н. издигнато, командировано, назначено от него. Непредубеден/на друг път!

 3. 13
  Непредубен | нерегистриран
  20
  -26

  Завистливи дребни душици!Умирате от яд,че поради некадърност и мързел не бихте оцелели извън съдебната система.Свикнали и сте да ви обгрижва Държавата,а сте напълно некадърни и живеещи извън реалност.Завиждате,че Топалов стана и си тръгна,отказвайки се от постове и заплатка,готов да се справи извън системата.А вие си оставате,мрънкащи,нищоправещи,нещастни и едва живуркащи.Жалки сте!

 4. 12
  И други подобни | нерегистриран
  15
  -1
  До коментар #9 от "666 | нерегистриран":
  Кпайно време е и Красимир Влахов да го последва.

  И Христо Динев също - не се е явявал на работа цяла година вече.

 5. 10
  | нерегистриран
  25
  -14

  Билянита и тя там да прислужва. Радината не посмя обаче....

 6. 9
  666 | нерегистриран
  33
  -18

  Кпайно време е и Красимир Влахов да го последва.

 7. 8
  | нерегистриран
  46
  -15

  Не го мислете Тупалката. Ицо Брадата ще го вкара в играта с цоцане на грантчета и след година - две блаженно бездействие и плямпане на приказки за ланския сняг ще е забравил дори и да е знаел нещо от правото.

 8. 7
  Гран плас | нерегистриран
  55
  -13

  Трудно се преквалифицира един човек от ръководител на съд в адвокат.Все едно министър да стане свободен интелектуалец,да разчита единствено на собствения си труд.Сега Калоянчо ще трябва всичко да върши сам-няма да има секретарки,сътрудници,обслужващ персонал,деловодители,хора,които ходят при него с молби.Сега той ще трябва да чука на чужди врати,да ходи насам-натам,да чете,пише,проучва,да се явява по дела.Както казваше покойният Тео Пиперков-Бог да го прости!-"Адвокатът работи във враждебна обстановка.Всички са срещу него,включително и клиентът." Не случайно се казва:Клиент мой,враг мой.Половината от времето на адвоката е да си търси неплатените хонорари,другата част минава повече в деловодно-канецларска работа,творческа дейност почти липсва.Отделно-нерви,напрежение,несигурност.Това не е работа за бивши номенкратурни и казионно-помазани кадри.

 9. 6
  Не разбрах | нерегистриран
  35
  -8

  каква е идеята на таз писанка, щото никъде не пиша да е платено съобщение...

 10. 5
  Нашата работа е призвание, просто бизнес ...нищо лично. | нерегистриран
  17
  -27

  След 17 години като съдия, бившият председател на СГС Калоян Топалов избра да упражнява "свободна професия". Че то по-"свободна професия" и по-безотговорна професия от съдия и административен прокурор има ли. През годините на прехода всеки, който заема поста съдия или административен прокурор, започва безотговорно да прави странни експерименти със закона с плачевни резултати и без никакви последствия. Нели Куцкова: Категорично има корупция в съдебната система ...Би било глупаво и безотговорно да отричаме. 11. 4
  | нерегистриран
  34
  -8

  Е, сега ще имаш възможност да се запознаеш със същото това "едно общество аморфно, съставено от страхливци, кариеристи, конформисти" от друга гледна точка - тази на страните по делата !

  Първите за освобождаване от т.нар. съдебна система са 100-те % повишени и преместени през последните 10-12 години - неграмотни, без опит - житейски и юридически, но пък удобни за включване в глутницата !

 12. 3
  Иванов | нерегистриран
  32
  -19

  На въпросния г`усин ако му се направи една ОБЕКТИВНА ревизия много неща ще излезат наяве...

 13. 2
  Сега данъчните | нерегистриран
  30
  -14

  следва да са по-внимателни как с една сигурна заплата се изплаща кредит от половин милион.

 14. 1
  Калин Калпакчиев | нерегистриран
  29
  -14

  Ще работим заедно!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.