Камарата на ЧСИ дари 52 300 лева на Александровска болница

 Камарата на ЧСИ дари 52 300 лева на Александровска болница

Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ) дари 52 300 лева на Александровска болница в София за закупуване на животоспасяваща апаратура в борбата срещу COVID-19. Парите са събрани за по-малко от 3 дни, след като на 24 март Съветът на камарата взе решение да бъдат дарени 10 000 лв. от бюджета на КЧСИ, съобщиха от органа.

КЧСИ бе сред първите професионални организации, които реагираха на кризата и два дни след въвеждането на извънредно положение в страната – на 15 март, призова чрез медиите да бъдат спрени публичните продани, описите на имущество, въводите във владение, запорите на банкови сметки, трудови възнаграждения и пенсии на физически лица. Предложенията на КЧСИ по-късно се включиха в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

"КЧСИ сама предложи тези мерки на законодателя, в интерес на гражданите и бизнеса. В настоящата тежка ситуация сме солидарни с хората, не можем да искаме от тях невъзможното, при положение, че доходите от труд или от дейността на фирмите им се сриват. Недопустимо е и да ги караме да излизат и да се разхождат между банки, институции и кантори. Поздравявам всички частни съдебни изпълнители, които последваха призива ни. И като хора, и като професия сме абсолютно солидарни с тежката ситуация и даваме своя принос за облекчаването й", заяви Георги Дичев, председател на Съвета на КЧСИ.

Десетки частни съдебни изпълнители се включиха и в дарителската кампания с лични средства като някои от преведените суми по сметката са в хиляди левове. Отделно от дарението на КЧСИ множество частни съдебни изпълнители са подпомогнали болници в областните градове в страната с парични средства и медицинска апаратура.

"Нашата кампания ще продължи, като изразяваме благодарност на колегите, които изразиха съпричастност в тези тежки дни за страната ни, и се включиха в кампанията", казват от Камарата.

Още по темата

Какви са правата на работещите по време на извънредно положение?

Предишна новина

По-строги ограничения срещу COVID-19 в Испания

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    2
    -8

    Това е сума,която всяко ЧСИ в София може да отдели и дари без особени затруднения...пореден акт на псевдозагриженост!Осъзнайте се, лицемерието и егоизма Ви рано или късно ще Ви застигне било то и с коронавируса

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.