Кандидатите за младши магистрати от випуск 2019/2020 са отличници в края на задължителното първоначално обучение

Кандидатите за младши магистрати от випуск 2019/2020 са отличници в края на задължителното първоначално обучение
Кандидатите за младши магистрати получиха свидетелства за успешно завършване на курса за задължително първоначално обучение, снимки:НИП

Отличен 5.74 е общият успех на кандидатите за младши магистрати от випуск 2019/2020 на Националния институт на правосъдието (НИП), които в петък получиха свидетелства за успешно завършване на курса за задължително първоначално обучение. От 1 юли 28 младши съдии, 34 младши прокурори и 21 младши следователи започват работа в органите на съдебната власт, уточняват от НИП.

Традиционният през последните години отличен общ успех от финалните изпити се потвърди и тази година, въпреки пандемията от коронавирус, заради която учебният процес се трансформира от присъствен в електронен дистанционен без ден прекъсване. Дори повече - за първи път в историята на Института петима кандидати за младши прокурори имат оценка 6.00 от финалния изпит. Натрупахте практически знания и придобихте увереност да търсите истината и да прилагате точно законите. Това трябва да ви прави още по-силни и уверени по вашия професионален път“, обърна се директорът на НИП Миглена Тачева към младшите магистрати.

Красимира Филипова, заместник на главния прокурор във ВКП, пожела на бъдещите младши прокурори и следователи да са все така мотивирани и да оценяват знанията и уменията, които са придобили по време на задължителното първоначално обучение в НИП – възможност, каквато преди години не е съществувала.

Пълният отличник на випуска младши прокурор Камен Александров (6.00) и отличниците сред младшите съдии - Маринела Маринова-Стоева (5.98), и сред младшите следователи - Александра Ножарова (5.75), бяха удостоени със статуетка „Отличник“. За отличен успех четирима младши прокурори получиха златни значки, а младши съдия, деветима младши прокурори и двама младши следователи – сребърни значки. Всеки от завършилите получи плакет с магистратската клетва.

Миглена Тачева благодари на всички постоянни и временни преподаватели, които със своята отговорност и всеотдайност направиха трудната за всички съдебна учебна година много успешна. Постоянните преподаватели в НИП – прокурорите Диана Мицканова и Десислава Петрова – бяха удостоени с почетен знак „Златна Темида“. В историята на Института те са първите, обучавали бъдещи младши прокурори в продължение на 5 години – максималният по закон период. Плакети бяха връчени на постоянните преподаватели в Института Мария Димитрова, Татяна Грозданова- Чакърова и Румяна Тозова-Пейчева.

Още по темата

Затварят съдебната палата в Пазарджик, задари положителна проба за коронавирус на съдия

Предишна новина

Асоциацията на прокурорите със защитна позиция срещу атаките на Божков: Пожелаваме кураж и здраве на колегата Ангел Кънев

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.