Кандидатът за член на ВСС Калин Баталски е новият председател на ОС-Перник

Кандидатът за член на ВСС Калин Баталски е новият председател на ОС-Перник
Калин Баталски, снимка:ВСС

Новият председател на Окръжен съд – Перник е Калин Баталски, който бе кандидат за член на настоящия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС), а към момента е съдия в Окръжен съд – Кюстендил. Това реши единодушно Съдийската колегия на кадровия орган.

"Там съм положил съдийската си клетва. Между мен и колегите ми има висока степен на взаимно доверие. Израз на това доверие е и предложението, което ми направиха колегите миналата година – да стана член на ВСС. Колективът е много важен за постигането на успех", заяви Баталски в началото на изслушването си.

Според него една от най-важните задачи на административния ръководител е да направи така, че колективът да идва на работа с усмивка и настроение. Баталски благодари на настоящия председател на съда за усилията, които полага, за да върви работата отлично.

"Смятам, че Окръжен съд-Перник е един добре работещ съд. Всичко в концепцията ми е насочено към доизграждането на това, което вече е изградено. Не предвиждам някакви революционни промени", заяви Баталски.

Съдът разполага със 17 съдийски щата и 27 за съдебни служители. Натовареността е на границата между ниската и средната, заяви кандидатът и поясни, че към момента кадровата обезпеченост там не представлява съществен проблем. "Смятам, че актовете на колегите са на високо ниво. Голяма част от тях се потвърждават или не стигат до касационно разглеждане. Известен проблем има със забавянето на дела, но тенденцията е по намаляване на тази бройка", отчете Баталски и  постави акцент на нуждата от повишаване на квалификацията на служителите в съда, чрез постоянни обучения.

Олга Керелска заяви, че е впечатлена от задълбочеността и конретиката в концепцията на Баталски и го попита за визията му за управленски екип. Кандидатът отговори, че все още не е водил разговори с никой от колегите си, тъй като все още не е избран.

Атанаска Дишева го попита дали смята, че способите за измерване на натовареността към момента са адекватни. Баталски отвърна, че системата за измерване на натовареността на съдиите е необходима, но трябва да почива на обективни критерии, изчистени от субективизъм, тъй като на база тази информация се взимат важни управленски решение. "Затова смятам, че в момента системата, която се използва, не дава обективна информация, заради липсата на обективни и реални критерии. Не мога да кажа накъде трябва да се тръгне в момента", заяви Баталски.

Боряна Димитрова обяви, че "без грам съмнение" ще се довери на съдия Баталски. "Днес той пред нас предложи не само решаване на проблеми, но има познания и памет за административното развитие на съдилищата и той го доказа", заяви тя и допълни, че за нея е било удоволствие да чуе мнението му по важни за съдебната система въпроси. Цветинка Пашкунова се солидаризира с мнението й и заяви, че е напълно убедена в професионалните и нравствените му качества. "Изключително съм щастлива, че в системата работят такива достойни магистрати", заяви Пашкунова, подкрепена от Георги Чолаков и Даниела Марчева.

Междувременно съдебните кадровици отложиха втория избор на председател, който трябаше да направят днес  - този за РС-Дупница, тъй като се оказа, че нито един от двамата кандидати - Иван Божиков Димитров и Мая Василева Гиздова, съдии в същия орган на съдебната власт, не са изслушани от Общото събрание на съда, както повелява законът. Изслушването на двамата ще се проведе на 6 ноември. 

Каква е оценката на промените в ГПК от 2017 г., приети с цел защита на длъжника

Предишна новина

Кико с финтове в съда, за да си избере подходящ съдия

Следваща новина

Коментари

24 Коментара

 1. 25
  Алюзии | нерегистриран
  5
  0

  СтатуквоТо, БлатоТо, ДецаТа унищожаващи личната движима собственост /джип/ на селските кметове от ГЕРП. С любезното и единодушно овчедушие на ВСС. От Трън та на Глог с новия демократично-бойковистки състав на ВСС. Тури му пепел, както се казва у Граовско.

 2. 23
  до 22 | нерегистриран
  3
  0

  Наясно ли си за какво кръстовище говориш?

 3. 22
  До 21 | нерегистриран
  8
  0

  Отговор на момчето от пешеходната пътека на входа на южния парк :  - Една боза от шест... Не, по-добре ми дайте една оранжада!  Изключително батален и издайнически избор за това какъв е новият /стар/ ВСС. Преоблякъл се Илия - пак в тия.

 4. 21
  Само едно въпросче | нерегистриран
  6
  0

  Лизко, ко стана с твоето принципно повдигане на правото на образование ли беше или образованието по право май /понеже сме октомври/... единодушно май беше подкрепено, а?

 5. 20
  Спиридон | нерегистриран
  7
  -1
  До коментар #2 от "ОС - ПЕРНИК | нерегистриран":
  Брилянтен съдия, прекрасен човек, впечатляващо излъчване!!!

  хохохохохо Тоя сигурно сам си пише коментарчетата! Дееба гнусягата долна!

 6. 19
  БИНКО | нерегистриран
  7
  -1
  До коментар #10 от "Един от Враца, | нерегистриран":
  Симпатяга й изключително законно произнасящ се СЪДИЯ, имам впечатление за него,като бивш Председател на РС Радомир,където имам изпълнително дело при ДСИ !!!!!!!!!

  Симпатяга? Това някаква шега ли е? Най голямия малоумник...избран!-забележете - ИЗБРАН?!?! Накъде отива света. Това подобие на човек много скоро ще напълни гащурите, но народът е казал: на каквото си постелиш, на това ще легнеш!

 7. 18
  ****************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 17
  ВСС | нерегистриран
  13
  -4

  Тези постоянно творят само излагации или скандали. Никой свестен няма да се кандидатира. Ще го унижат и ПАК ще си пробутат подлогата, понеже самите те са САМО подлоги. Действително си трябва нова Конституция и да се премахне този слугински и паразитен орган!

 9. 16
  DDR | нерегистриран
  11
  -1

  Много тъжна история. И сега като не мож го самоубием като Горския, А? Мишо Мишо. Пийни една биричка за Бог да прости!

 10. 15
  Един от Перник, | нерегистриран
  10
  -3

  Ах морето, ах морето, какъв тон за песен само... бургаски вечери, рибарски мрежи, а какъв северен вятър се задава Борянке от северно море със Северин. Едно е правителството, друго - Конституцията и трето - да останем без ВСС /като орган по Конституция/. И после ще се спасявате по единично. Като семейство чието дете е блъснало кметски джип в Трън. Удар върху ГЕРБ. В гърба.

 11. 14
  НЕ, НЕ, НЕ, НЕ, НЕ, НЕ, 4! | нерегистриран
  18
  -6

  Принципен, проницателно-корпулентен и блоково-монолитен с болшевишки оттенък бакалски избор. С тънката, задна и гениална мисъл за втасването през следващите 4 години! Нямало други, а ЗАЩО? Друго нещо си е еврейското число умножено по хиляда на месец. С бонусите по 2 /слаб/ тамън става 14 - единодушно като за пернишки Винкел от Бургас, Борянке, Борянке!

 12. 13
  RR | нерегистриран
  16
  -5

  Разстрел, а след разстрела... винкел, това е толкоз просто и логично!  Дано да няма батални сцени след назначаването на Баталски във стоманеният град. Че и окръжен прокурор си нямат още...

 13. 12
  !!! | нерегистриран
  12
  -14

  Баталски е преди всичко човек !!! Лъчезарен и с впечатляващо излъчване!!!

 14. 11
  Многостайна североизточна провинциалистка без софийско жителство | нерегистриран
  13
  -3

  Най-накрая го напуснат. Мъжа на живота ми, заради адвокатските му номера за апартамента!

 15. 10
  Един от Враца, | нерегистриран
  8
  -15

  Симпатяга й изключително законно произнасящ се СЪДИЯ, имам впечатление за него,като бивш Председател на РС Радомир,където имам изпълнително дело при ДСИ !!!!!!!!!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.