Карантинираните подават заявления за гласуване до 31 март

Карантинираните подават заявления за гласуване до 31 март

До 17:30 часа на 31 март хората, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, могат да подават заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия.

Образец на заявлението е публикуван на сайта на ЦИК в секцията „За избирателите“. Заявлението от карантинирани или изолирани заради коронавирус, които желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия на 4 април, се подава до кмета на общината, района, кметството или кметския наместник, не по-късно от 3 дни преди изборния ден или 31 март.

Заявлението трябва да е саморъчно подписано, може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото съдържание през интернет страницата на съответния местен орган по постоянен адрес или по настоящия, ако е подадено заявление за гласуване по настоящ адрес.

Не се прилагат документи, освен пълномощно в свободен текст, в случаите когато се подава чрез пълномощник. На територията на всяка община/район се назначава най-малко една подвижна секционна избирателна комисия при наличие на не по-малко от 10 избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация и заявили желание да гласуват с подвижна избирателна кутия. 

Още по темата

НАП повишава сигурността при плащанията с банкови карти в интернет

Предишна новина

Ще поеме ли втори мандат начело на НИП Миглена Тачева става ясно на 5 април

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  Стига вече, кръв потече! | нерегистриран
  2
  0

  Преди дни водачът на шайката – Баш дебелия Мутрагеньо беше във Виена и явно яде не само Захерторте с Курц /Късия…./. Вероятно вследствие и на това току що Австрийската инф.агенция АПА съобщи, че от първи до шести април т.г. в Източна Австрия – провинциите Виена, Бургенланд и Долна Австрия /сиреч половин Австрия/ се обявява ПЪЛЕН локдаун.Полицейският вечерен час през този период се заменя с 24-часова пълна забрана за напускане на жилищата като единствено се разрешава за кратко пазаруване в най-близкият хранителен магазин. Това на практика означава, че сънародниците ни там няма да могат да гласуват. А това са поне 30 хиляди гласа срещу управляващата мафия в България. Със сигурност и посолството на РБ там, състоящо се 100% от герберуги, няма да предприеме нищо за да защити избирателните права на българските граждани там. А това е още един пример за това как ГРОБ и патериците й си подготвят служебна победа. Най-жалкото в тази ситуация е, че благодарение на онези, които искат да запазят властта и съответно кражбите си по света и у нас действат съгласуване и във всички държави срещу интересите на собственото си население. И това състояние на нещата някои продължават да наричат демокрация?! Каква илюзия…
  Ставащото в Австрия днес е само нагледен пример на всичко онова, което от година се случва по света и у нас. На всички нормални хора им писна да живеят оттогава във феодализма. Крайно време е дружно да се опитаме с всички средства да спрем походът на злото срещу всички нас!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.