КАТ събра над 100 милиона лева глоби за година

КАТ събра над 100 милиона лева глоби за година
снимка:БГНЕС

За първи път през 2020 г. събираемостта на глобите към Пътна полиция мина 100 млн. лв. Крупната сума е събрана от платилите санкциите си 1 656 000 водачи, съобщи в интервю за "24 часа" министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

Издадените санкции са над 1,9 млн. до 22 декември 2020 г., което е с около 200 000 повече от 2019-а. Над 82 хиляди са шофьорите, получили санкциите си на границата, като около 20 хил. от тях са били чужденци, основно от съседните държави. "Не е имало случай след връчване някой да бъде ограничен да влезе или излезе от страната", каза Терзийски.

Вътрешният министър подчерта, че намалението на жертвите със 162-ма души е вследствие не само на пандемията, но и на засиления контрол и връчването на глобите.

В празничните дни около Коледа на шофьори са съставени над 1400 акта, отнети са 330 свидетелства за управление, установени са 123 случая на шофиране след след употреба на алкохол и наркотични вещества, съобщи преди дни Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция". На Бъдни вечер в Пловдив е засечен водач, шофирал със 189 км/час, и друг със 171 км/час. На Коледа е задържан шофьор с 3.15 на 1000 алкохол в кръвта. През четирите почивни дни около Коледа са регистрирани 230 пътни инцидента, като брой по-малко от регистрираните за същия период на миналата година - 272, отбеляза Близнаков.

От "Пътна полиция" призовават гражданите да подават сигнали на телефон 112 за неспазване на правилата за движение, неадекватно и опасно шофиране.

Още по темата

Конгресмени призоваха ФБР да започне разследване срещу Тръмп

Предишна новина

Д-р Щерьо Ножаров: Успешна е тази реформа в съдебната система, която води до по-висок икономически растеж

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Това е прекрасно. Значи пенсиите ще бъдат вдигнати поне с 80 на сто! | нерегистриран
    0
    0

    Хвала на Бойко! От първи февруари 2021 г. пенсионерите си чакат своите проценти от събираемостта и уникалния успех на правителството в борбата срещу корупцията и контрабандата - на всеки пенсиононер - по двеста лева отгоре! Ежемесечно. Доживотно.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.