Класираха кандидатите за младши прокурори и следователи

Класираха кандидатите за младши прокурори и следователи

Излязоха класиранията в конкурсите за младши прокурор и младши следователи.

Бройките на желаещите юристи да влязат в системата е доста впечатляваща, като само кандидатите за младши прокурори, които са допуснати до писмен изпит, са 975. За младши следователите пък са – 765.

Писменият изпит за младши прокурори ще се проведе на 17 април от 9:00 ч. в Интер Експо център. Вакантните места в този конкурс са 29, а желаещите да заемат едно от тях още преди процедурата по допустимост бяха 975. Бройките са - пет в Софийска районна прокуратура (СРП), три във Варна, две в Бургас, по една в Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник, Ботевград, Пловдив, Хасково, Кърджали, Смолян, Габрово, Русе, Ловеч, Добрич, Шумен, Разград, Силистра и Ямбол.

Желаещите да заемат 16 свободни места за младши следователи бяха 765 - колкото са и допуснатите. Позициите са в следствените отдели към Специализираната прокуратура, две в Окръжна прокуратура-София и по една в Стара Загора, Хасково, Ловеч, Варна, Добрич, Силистра, Сливен, Ямбол и Софийската градска прокуратура. Изпитът ще се проведе на 24 април от 9:00ч., отново в Интер Експо център.

Още по темата

Над 500 юристи са допуснати до конкурса за едва 7 места за младши съдии в СГС

Предишна новина

Прокурорската колегия и Лаура Кьовеши изгладиха въпросителните около делегираните прокурори онлайн – няма върнати кандидати

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.