Ключът на Цветан Василев към закона Магнитски


Книгите за посетителите в сградата на централния офис на КТБ, които бяха предоставени от самия Василев и разпространение през медиите в средата на май 2015-та г. дават отговор на въпроса, който никой "не забелязва". Ето откъс от представянето им, от една "българска медия" щедро спонсорирана от известна американска фондация, където са приложени и стотиците страници на списъците с посетителите:

"Сред тези, чиито имена се срещат в тетрадката, придружени от дата и час на влизане и излизане, са тогавашният председател на парламентарната бюджетна комисия от ДПС Йордан Цонев, председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, депутатът от БСП Явор Куюмджиев, днешният деец на АБВ Румен Петков, бившият лидер на ДСБ Иван Костов, бизнесменът Веселин Марешки, издателят Петьо Блъсков, енергийният бос Богомил Манчев, бившият шеф на борда на "Български енергиен холдинг" Георги Христозов."

Именно споменатите енергийни босове и бяха причината да се интересувам и детайлно да изследвам въпросните тетрадки и списъци още преди две години и даже тук имам публикации свързани с някои от тях, но сега не това е важното.
В публикацията на "българската медия" има изредени още много имена, но липсва най-интересното от всички. И сега ще ви го покажа (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

Видяхте ли? Името, само фамилията, на човека, който води групичка при Василев в 10:30 часа, на 10-ти септември 2013-та г. Нито една "българска медия" нито тогава, нито сега "не е видяла" това име!!!

Законът Магнитски е приет от Конгреса на САЩ в края на 2012-та г., за да въведе санкции и ограничения на руски правоимащи, причастни към смъртта на адвокат Сергей Магнитски, през 2009-та г.

В началото на 2015-та г. в Сената на САЩ е внесено разширение на този закон, за да обхване и се отнася не само за руски граждани и не само по случая Магнитски, но за всякакви случаи за нарушаване на човешки права, където и да било по света.

В средата на 2015-та г. Цветан Василев пуска списъците с посетителите.

В края на 2015-та г. Global Magnitsky Human Rights Accountability Act (разширението на закона Магнитски) е приет от Сената.

След по-малко от две години адвокатите на Цветан Василев обявяват, че той ще търси защита по смисъла на този закон. Няма да е пресилено да се каже, че това е шок за много и много власти хора у нас?

Защо ви разказвам всичко тава? Направи ми впечатление групичката, която сега се опитва да героизира банкера Василев. Същите безделници, които винаги и всичко знаят, тъпчат се от фондации и винаги са на страната на "добрите и правилните".

Според мен в схемата с умишления фалит на КТБ няма добри и лоши. Всички са в кюпа. Сега е важно, коя от двете страни ще извади по-силен коз? Василев май определено води, ако не с една то поне с половин точка?

Фейсбук: Детенце, лягай и гаси, че ще дойде Валери Симеонов

Предишна новина

Борба с фалшивите новини – чрез закон

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.