Кметът на община Шабла е обвинен в неправомерно усвоени евросредства по проект за реконструкция на стадион

Кметът на община Шабла е обвинен в неправомерно усвоени евросредства по проект за реконструкция на стадион

Започна наказателното дело срещу кмета на община Шабла в Добричкия окръжен съд. Мариян Жечев е обвинен за неправомерно усвоени евросредства по проект за реконструкция на градския стадион. Прокуратурата твърди че през 2015 година подсъдимият е представил неверни сведения пред Регионална разплащателна агенция на ДФ "Земеделие" във Варна, за да получи средства в размер на над 500 000 лева.

Обвинението твърди още, че през 2015 година са били получени над 260 000 лева от заявените средства по проект "Развитие на спорта в Община Шабла, реконструкция и доизграждане на стадион и парков комплекс в Шабла", който бил сключен с Министерството на земеделието и храните, съобщи "БНР".

Неверните данни се съдържали в документи за предаване на изпълнени строително- монтажни работи в първия етап на проекта. Обвинението твърди, че част от отчетените като свършени дейности, не са били изпълнени към датата на изготвяне на документите.

Делото ще премине с призоваване на всички 40 свидетели и 3 вещи лица. Следващото съдебно заседание е насрочено за 17 януари 2019 г.

Университетските дипломи от курсове, отчасти проведени едновременно, трябва да се признават автоматично във всички държави членки

Предишна новина

ВСС преназначи обвинителите от закритите 11 районни прокуратури на новите им работни места

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.