Кметът на Стара Загора Живко Тодоров оттегли исковете си срещу граждани, нарекли го смешник


Развръзка след скандала между кмета на Стара Загора Живко Тодоров и потребители във "Фейсбук". Градоначалникът заведе четири наказателни дела за обида и клевета заради думата "смешник", но вече оттегли жалбите.
 
Преди около месец в групата "Истината за Стара Загора" с 40 000 членове кметът Живко Тодоров е наречен смешник. Поводът е неспазен срок за ремонт. Следват съдебни жалби за 5 хил. лв. Заради широкия обществен отзвук и обвинението, че завеждайки наказателни дела кметът атакува свободата на словото, Тодоров оттегля исковете. "Съжалявам, но не може да се бърка свободата на словото със свобода за ругателство", коментира Живко Тодоров. 
 
Преди дни стана ясно, че обидчивият градоначалник е завел серия от дела за обиди в социалните мрежи по негов адрес като свидетелите му по всичките са едни и същи хора, негови приближени. Любопитното е, че въпросните мнения за Тодоров дори не са споделени под негови публикации, а в дискусионни групи.
 
Старозагорският кмет търси 5000 лева обезщетение от 26-годишния Иван Киров за две мнения в "Група за истината за Стара Загора". В единия Киров е написал "Щото тоя смешник дори не е в града...", а във втория - "Крадоха, копаха, ср.ха и си тръгнаха после пак го изберете". Тодоров ги приел като обидни и клеветнически твърдения, които довели до промяна физическия му и психически статус, а мислите му били "обсебени от анализ на верността на написаното вместо към позитивното решаване на проблемите на Общината ни".
 
Адвокатът на един от обвиняемите потвърди, че жалбата е изтеглена в 13:50 ч. в понеделник, но според него до осъдително решение нямало да се стигне.
Кметът обещава, че вече няма да води дела за обиди. Живко Тодоров допълни, че не е решил дали ще се кандидатира за следващ мандат на местния вот през октомври.
 
Телевизионният водещ Слави Трифонов иронизира действията на Живко Тодоров, когото коментира в социалната мрежа.
 
"Забелязал съм, че много са ни обидчиви управляващите. Все едно не сме ги избрали на работа, а са ни нещо като гаджета. И трябва да ги обгрижваме, дундуркаме и да внимаваме да не ги обидим. Затова, скъпи граждани на Стара Загора, разбирате как се чувства вашият кмет. Той е нежен, той е уязвим, той е раним. Такъв сте го избрали – деликатен и обидчив. Затова като го видите – целунете го. Прегъпнете го. Дайте му любов. Той има нужда от това. А ти, Иване, а ти, Киров – престани с тези обиди във фейсбук. Отиди в кабинета на кмета, подари му цветя, цункай тази нежна душа. Но аз понеже не съм от Стара Загора, ще кажа на кмета следното: "Кмете Живко Тодоров, кмете Живко, ти си голям смешник".
 

ЕК критикува България: Продажбата на гражданство крие опасни рискове

Предишна новина

ВАС отмени решението на КЗК за придобиването на Дунарит от ЕМКО

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  | нерегистриран
  1
  0

  "Живко Тодоров допълни, че не е решил дали ще се кандидатира за следващ мандат на местния вот през октомври."  Явно още не може да се усети какво впечатление е направил на избирателите!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.