Комарджия залага плячка от грабеж


Десет години и половина затвор наложи Кюстендилският окръжен съд на комарджия, ограбил жена, за да залага плячката си в игрални зали.

37-годишният Валентин З., по прякор Слона от град Рила имал дебело крими досие и присъди за различни престъпления. За последно бил хващан в Сандански за трафик на хора. Всичко каквото имал, го проиграл на хазарт в казина в Благоевград. В началото на 2019 г. наел 24-годишния Николай С. от петричкото село Тополница за шофьор и двамата започнали да обикалят с “Ауди” из Югозападна България да търсят кого да оберат. Така набелязали 64-годишната Мая Ч. от град Рила, която живеела сама, работела и получавала добра заплата като технолог в предприятие в Кочериново. На 11 март 2019 г. двамата си сложили черни плетени шапки с дупки за очите, качили се със стълба на покрива на къщата на Мая Ч. и през тавана нахлули вътре. Нападнали жената и є взели 350 лв. и златни бижута. Плячката им надхвърляла 4300 лв.

Само след 3 дни двамата бандити били заловени. Николай бил с чисто досие, върнал всички пари на пострадалата и се разминал с лека присъда. Делото продължило срещу Слона, който също признал вината си и се съгласил да сключи споразумение, по силата на което да лежи 10 години и 6 месеца зад решетките.

Потвърдиха мерките на шестимата обвинени за измами чрез търговия с финансови средства

Предишна новина

Трима загинали и двама ранени при стрелба в адвокатска кантора в Истанбул

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.