Корупционен скандал в съдебната власт в Македония

Корупционен скандал в съдебната власт в Македония
снимка: Канал 5

Голям корупционен скандал засегна съдебната власт в Македония. Премиерът на Северна Македония Зоран Заев написа във Фейсбук, че разследването по случая "Рекет" трябва да открие всички детайли и всеки трябва да отговаря за постъпките си. "Гражданите заслужават справедливост", написа още Заев в профила си във Фейсбук след разпространението на записите в италианския вестник "Ла Верита", в които се чуват разговори на заподозрени или обвиняеми лица по делата "Рекет" и "Империя".
 
Електронното издание на италианския вестник "Ла Верита" публикува по-рано през седмицата видео и аудиозаписи във връзка със случая "Рекет" в Северна Македония, отнасящ се за изнудване на заподозрени от Специалната прокуратура. По-късно изданието качи нови записи, на които според журналистите се чува гласът на специалния прокурор Катица Янева, съобщи македонската телевизия Нова.
 
На един от публикуваните аудиозаписи женски глас, за който вестникът твърди, че е на Янева, успокоява изнудвания Йордан Камчев: "Не се притеснявай, всичко ще бъде ОК".
 
"Ла Верита" публикува запис, на който македонският бизнесмен Йордан Камчев плаща част от парите на Боян Йовановски и Зоран Милевски, двамата заподозрени в случая "Рекет". На записа се вижда как се броят парите, общо 1,5 милиона евро, първата вноска, която Камчев плаща на Йовановски.
 
Йовановски е обвинен, че е взел подкуп от Камчев с обещанието, че в замяна специалният прокурор Катица Янева няма да внесе искане за продължаване на ареста му във връзка със случай, разследван от Специалната прокуратура. В момента Йовановски и Милевски са в ареста, а Камчев е свидетел против тях. Специалният прокурор Катица Янева подаде оставка от поста.
 
Не е известно откъде италианският вестник е получил записите.
 

 

Арестуваха един от най-богатите бразилци

Предишна новина

Русия обвини посолството на САЩ в Москва, че се намесва във вътрешните й работи

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.