Крадци задигнаха 72 000 лева от офис на фирма

Крадци задигнаха 72 000 лева от офис на фирма
Районна прокуратура Свищов, снимка: prb

Трима софиянци са задържани, след като задигнали около 72 000 лева от търговско дружество в Свищов, при условията на опасен рецидив, съобщи Районната прокуратура в града. Крадците са оставени в ареста за 72 ч. 
По информация на държавното обвинение това са мъже на 23, 41 и  43 г., всички известни на полицията, а единият от тях е и осъждан. 

Случаят се е разиграл на Гергьовден, когато тимата мъже нахлули с взлом в частния имот и задигнали крупната сума от офис на фирма. 

Деянието не е маловажно и е извършено по време на друго обществено бедствие – извънредно положение, с намерение противозаконно да присвоят сума в големи размери, разясняват още от прокуратурата в Свищов. 

От събраните в хода на досъдебното производство доказателства, може да се направи обосновано предположение, за авторството на извършеното. Обвинението е за тежко умишлено престъпление и е налице реална опасност лицата да се укрият или да извършат друго престъпление. Поради това, прокуратура внася в съда искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата извършители. 

Действията по разследването продължават.

С отличие и грамота Окръжен съд-Велико Търново освободи от длъжност съдия Иванка Димова

Предишна новина

Всеки съд може (и трябва) да осъществява конституционен контрол

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.