Кражба на 21 компютъра за копаене на биткойни

Кражба на 21 компютъра за копаене на биткойни
Административната сграда на бившия Завод за измервателни инструменти и уреди (ЗИИУ) в Благоевград

Междувременно в Япония:

Кражба на дигитални валути на стойност 530 млн. щатски долара

 

Във вторник японската борса за търговия на криптовалути Coincheck Inc. информира официално регулаторните органи в страната за дръзката кражба преди време на дигитални валути в размер на 530 млн. щатски долара, съобщава Ройтерс, цитирайки свой източник, запознат с въпроса.

Още в края на януари Агенцията за финансови услуги (FSA) нареди на Coincheck да повиши стандартите си след новината за голяма хакерска кражба, изисквайки от компанията да представи доклад за сигурността на нейните системи и мерките, които ще предприеме, за да предотврати повторението на подобно криминално деяние.

Борсата, която замрази всички тегления на йени и на криптовалути от сметки на нейни клиенти след кражбата на 26-и януари, обяви през миналата седмица, че е потвърдила непокътнатостта на системите си сигурност и от днес (13-и февруари) ще позволи на клиентите да изтеглят част от средствата си в йени. Според друг източник на агенция Ройтерс, Coincheck е получил заявки за теглене на средства от клиенти на обща стойност около 30 млрд. йени (за близо 280 млн. долара).

21 компютъра, които са служили за добиване на свободни биткойни (bitcoin miners), са били откраднати на 10 февруари от сградата на бившия Завод за измервателни инструменти и уреди (ЗИИУ) в Благоевград, съобщават от прокуратурата.

За времето от 17 ч. до 19 ч., от помещение на петия етаж в административната сграда на бул. "Васил Левски" в гр. Благоевград, били отнети двадесет и една машини "Антмайнер С 9", собственост на три физически лица. За целите на обира била изтръгната метална планка на врата. Стойността на всяка една от тях като нова е 8 000 евро, допълват от прокуратурата.

Помещението, в което били разположени машините, не било оборудвано с климатична инсталация или климатик, като вследствие на работата им се стигало до сериозно загряване. Поради необходимостта от допълнително охлаждане помещението било с отворена врата.

Под наблюдението на Районна прокуратура – Благоевград се води досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1 от Наказателния кодекс.

По-късно през деня 24 часа съобщи, че портиерът на сградата е бил уволнен. По време на обира пазачът не бил на работното си място. От охранителната фирма са отказали коментар. "Нека разследващите си свършат работата на спокойствие. Да не пречим на колегите. От нас каквото зависи, сме го направили", лаконично обяснил единият от съсобствениците.

Конституционният съд да поиска нов превод на Истанбулската конвенция, преди да даде ход на делото

Предишна новина

Съдии от Бургас обсъдиха проблеми при приложението на ЗАНН

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  antonio | нерегистриран
  0
  0

  Виждал съм и изпробвах различни стратегии и методи, загубих дори много пари при опит. Докато не бях запознат с тази нова стратегия, която ме върна на път и успях да възстановя загубените си пари и все още постигнах постоянен растеж в цялата ми търговия. Г-жа Фредерика Алонсо е невероятен търговец, с богат опит и дълбоки познания в бинарната търговия, тя постоянно ме изважда от финансови затруднения.

  Инвестирайте 500 щатски долара и печелете 6000 долара на седмица (7 дни),

  Инвестирайте $ 1000 и печелете $ 12000 на седмица (7 дни)
  ,
  Инвестирайте $ 2500 и печелете $ 30 000 седмично (7 дни).


  Всички в седмична печалба и 100% гарантирана. (Гарантирано плащане). Свободно да се свържете с нея, ако се интересувате чрез имейл Fredericaalonso22@gmail.com или чрез
  WhatsApp: +1 (206) 307 0291.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.