Красимир Каракачанов призна, че е предложил Петър Харалампиев за председател на ДАБЧ

Красимир Каракачанов призна, че е предложил Петър Харалампиев за председател на ДАБЧ
Красимир Карачанов не смята да поема политическа отговорност за корупцията в ДАБЧ, снимка: бТВ

ВМРО никога не е взимала пари от документи за българско гражданство, винаги сме защитавали каузата етническите българи от Македония, Молдова и Украйна да получават гражданство по облекчена процедура. Това обяви военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред бТВ. Той коментира обвиненията на журналиста и политик Велизар Енчев.

Енчев обяви във вторник, че за арестите в Агенцията за българи в чужбина по обвинение за търговия с българско гражданство политическа отговорност трябва да понесе Каракачанов. По думите му Агенцията за българите в чужбина е под надзора на Валери Симеонов (НФСБ), но от 2014 г. до момента за всички началници на агенцията е гарантирал Красимир Каракачанов (ВМРО) Велизар Енчев се позова и на сигнали, изпращани до институциите, от бившата директорка на дирекция "Българско гражданство" в Министерство на правосъдието Катя Матева. Той определи като клевета и политическа атака твърденията на Енчев и Матева. По думите му Катя Матева е уволнена от Министерство на правосъдието за стопиране на гражданство за етнически българи и приоритетно даване на гражданство на етнически турци. "Тя самоволно е прекратявала преписки. От 2016 година е имало разследване за това, после ДАНС ѝ отнемат достъпа до класифицирана информация. Политиката ѝ е била да спира македонците да получават българско гражданство и е пускала турски граждани да получат българско. Политиката ѝ е била национално предателство", коментира Каракачанов.

Според лидера на ВМРО до продаване на документи за гражданство се е стигнало именно заради факта, че Матева е усложнила процедурата за гражданство на етнически българи. 

Каракачанов призна, че е предложил арестувания и обвинен за корупция Петър Харалампиев за председател на Агенцията за българите в чужбина. Признава също, че това може би е било грешка. Харалампиев е лидер на патриотично движение, което е част от коалицията "Обединени патриоти", уточни вицепремиерът. Каракачанов обясни, че няма основание да поема политическа отговорност за действията на Харалампиев. 

Още по темата

Целта е с магистрите по противодействие на корупцията да променим правилата на играта

Предишна новина

Оправдаха християнката Азия Биби, осъдена на смърт за богохулство в Пакистан

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  й | нерегистриран
  0
  0

  ПО БТВ ПРЕД ХЕКИМЯН,КАРАКАЧАНЧЕТО ИЗЛЪГОТИ НАЙ-БЕЗОБРАЗНО,КАТО КАЗА,ЧЕ БИЛ ЧЕНГЕ В ДС ОТ 1991 ГОДИНА!!! ТОВА НЕ Е ВЯРНО.КАТО ВЛЕЗЕТЕ В КОМДОС И В ПРОВЕРЯВАНИ ЛИЦА ЩЕ ВИДИТЕ, ЧЕ Е ЧЕНГЕНЦЕ ОТ МАЙ 1989 ГОД- АГЕНТ ИВАН.ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ПАК ОТ ПРОВЕРЯВАНИ ЛЕЦА,ЧЕ НЕ Е СНЕТ ОТ ОТЧЕТ-ПОНЕ ТАЗИ ГРАФА Е ПРАЗНА.

 2. 5
  Adolf | нерегистриран
  0
  -1

  А, ако някой, поиска статистически данни, от министерството дето приема документите на кандидатите за бг гражданство, за това - колко от придобилите гражданство, впоследствие са съдени и осъдени от чужди държави за всякакви престъпления, ще стане ясно вероятно...каква кауза аджеба, защитавали тези от статията.

  ...или може би, така борим отрицателен прираст на населението?! Две в едно с "чудесен ефект"...

 3. 4
  Фриц Клингенберг | нерегистриран
  6
  0

  За старшинката Западни покрайнини е твърде мъгливо понятие включващо и Албиона. Нали там Началството се погледна в огледалото.

 4. 3
  Кн | нерегистриран
  4
  0

  В овощната градина на България изключителен политически представител на Бойковата военизирана каракачанка беше Шамшало. В продължение на пет петилетки. Виден айдукат и политзатворник за македонската кауза. За корупция и дума да не става!

 5. 2
  Агент Иван | нерегистриран
  13
  -1

  Може и да съм влах от Русе, но продавам български тескерета.

 6. 1
  Обединените идиоти | нерегистриран
  13
  0

  Пълна ченгеджийница. Типично за политическата импотентност на Баце.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.