Кристиан Николов настоятелно опитва да излезе от ареста – мярката му стигна до САС

Кристиан Николов настоятелно опитва да излезе от ареста – мярката му стигна до САС
Кристиан Николов в СГС, снимка:БГНЕС

Обвиняемият за умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков – Кристиан Николов – настоятелно се опитва да напусне ареста. Николов и адвокатът му Любомир Таков са обжалвали определението на Софийския градски съд (СГС) от началото на седмицата, с което съдия Петър Стоицев го остави в ареста.

Производството по жалбата на Николов ще се проведе във вторник пред Софийския апелативен съд (САС).

В понеделник СГС не уважи молбата на Кристиан Николов да бъде пуснат под домашен арест с гривна на крака. Съдия Стоицев беше категоричен, че въпреки опитите на обвиняемия да напусне ареста, личността му все още представлява реална заплаха за обществото и той следва да остане в изолация, докато върху него бъде „въздействано корективно и превъзпитателно“.

Съдът отчете още, че общото поведение на Николов все още се характеризира с арогантност, а опасността да се укрие и да извърши престъпление е много голяма.

Самият обвиняем каза в последните си думи пред СГС, че се чувствал потиснат и „смазан“ заради „медийна атака“ срещу него и, че изпитвал нужда в този момент да бъде със семейството си. „Съдействам на разследването. Няма да бягам, да се крия или да шиканирам делото. Знам какво ме чака и не бягам от отговорност“, каза той.

Кристиан Николов е задържан под стража след тежката катастрофа, която отне живота на журналиста Милен Цветков на Великден тази година. Разследването установи, че Николов е нарушил правилата за движение по пътищата, като наред с това управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества - амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин, със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране.

Още по темата

Депутатите окончателно приеха: Председателите ще отлагат дела, но за не повече от 14 дни

Предишна новина

Ученици ще гостуват с изложба чрез виртуален Ден на отворените врати в Апелативна прокуратура – Пловдив

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.