Крокодил или проблеми на бащинството


"Разбирам ви, обаче пари няма... Ако в закона пише, че финансовият министър е крокодил, той няма да стане крокодил".

Владислав Горанов, финансов министър, февруари 2015.

"Ние трябва да кажем: необходими са толкова милиона и от тези милиони толкова трябва да дадете, защото законът ви задължава. Независимо на какво си играем - кой е крокодил, кой не е крокодил... А останалото - толкова можем да поемем ние и трябва да го поемем, защото в тая държава всеки, като реже от себе си, ние не сме зрители."

Сотир Цацаров, главен прокурор, октомври 2015

***

Между главпрокурора Цацаров и финансовия министър Горанов върви някаква закачка - говорят си за крокодили. Всъщност си говорят за пари, но се зъбят като крокодили. Темата е сложна, а ние сме компетентни толкова, колкото да преценим, че и финансите, и съдебната власт са чисти като клоака на влечуго.

Бойко Борисов, както му е маниерът при спорове за пари, само попита - редно ли е магистратите да вземат повече пари от него, който е министър-председател? Той въобще обича да дава за пример своето възнаграждение, което е по-ниско, отколкото на един банкер примерно.

Не е лесно да вземе страна, да рече и да отсече, защото всички тия, дето се карат, са негови деца и се карат за неговите пари. Понеже, нали, ББ си ни е законен бащица в изцяло регламентирани интимни отношения с нашата обща родителка - Майка България.

Според някои мисловни школи обаче някои пари и някои деца не са съвсем негови.

За Цацаров преобладаващото мнение е, че си е негов. "Не ми се подсмихвай, ти си го избра (Цацата)", не сме го измислили ние и не са наши думи, а на един немалък прокурор, макар че са записани незаконно на седенка в Банкя. Влади Горанов също минава за негов, но има и по-смели хипотези. Един мустакат банкер тия дни разправя интересни работи (пред Любо Кулезич, за TV7):

"Знам всичките отношения на Горанов с Пеевски... Такива, каквито се появяват от време на време. Неслучайно пиене в едно неслучайно кафене на кафе. Предполагам по няколко пъти на ден и не на едно и също място. Неслучайно сигурно чуване по няколко пъти на ден по телефона. Сега може би от прекалено чувство за конспиративност може да са променили начина на комуникация."

Как ще се оправи бащицата в това сложно положение? Той непрекъснато "дава" и все е в положение да му дуднат: "Даваш ли, даваш, банкяджи Бойо?..."

Ако изобщо той е човекът, който разпределя порциите.

Щото пък банкерът с мустаците твърди, че и Министерският съвет не бил съвсем негов (на Бойчето):

"Цинизмът на това правителство е толкова голям точно заради това, че... Със сигурност има министри, които са повече под контрола на Пеевски и компания, отколкото на Борисов".

Чудим се вече какво да мислим.

Може би трябва да започнат сватби на отговорни фактори с крокодили - скоро четохме дописка, че кмет в Мексико се оженил за крокодил - това било обичай за берекет и успешен риболов...

И ще се посипят пари и за министри, и за магистрати, и за магистрали.

Прокуратурата започна разследване на катастрофата в тунела "Витиня"

Предишна новина

Освободиха един от българите, задържани за камиона убиец в Австрия

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.