Кунева: Не говори добре, че не приехме закона за корупцията


"Не съм доволна от приключването на тази сесия на парламента, никак." Това заяви на пресконференция в Плевен вицепремиерът Меглена Кунева, цитирана от БТА. По думите й това, че законът за борба с корупцията по високите етажи на властта не е минал в парламента "не говори никак добре за България".

Кунева бе категорична, че е притеснена и недоволна. Няма как, когато през септември дойде проверката, аз да кажа, че това е приоритет на българското правителство и на българския парламент, коментира Кунева. Бих искала по тази тема да не се гледа като на закона "Кунева", а като на много важен проект за всички ни, добави тя. По отношение на темата "Шенген" вицепремиерът заяви, че се надява че ще получи силна подкрепа от страна на министър-председателя.

Според нея "нещата са стигнали до добро развитие", но оттук нататък, "когато се говори за политическа воля, трябва да се поеме ангажимент от цялото правителство и на най-високо ниво".

Разбира се, ролята на министър-председателя е много важна, надявам се, че ще разпознае силно своята отговорност, каза тя.

Попитана дали вижда опасности пред управляващата коалиция, Кунева заяви, че в Реформаторския блок никога не е разглеждан въпрос за разрушаване на коалицията. По отношение на подготовката на блока за местните избори тя отбеляза, че много ги забавя, че не са имали работещи органи на блока.

Затова според нея тези органи трябва да заработят, за да има консолидация и да се премине от думи към действия. Пред журналистите Кунева анализира дейността на всеки един от депутатите на РБ.

Бизнесът атакува в съда новите правила за отпуск

Предишна новина

Прецедент в РС Петрич: Свенлив рецидивист поиска закрит процес, срамувал се от медии

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.