Легендарен автокрадец влиза в затвора


Легендарният автокрадец Пери влиза в затвора. Причината е, че той е арестуван преди няколко дни докато е в изпитателен срок от друга присъда.
 
Павлин Петров е с повдигнато обвинение и е оставен в ареста за 72 часа. Съучастникът му Ради Миланов е пуснат под гаранция от 1000 лв. Шефът на СДВР Георги Хаджиев заяви, че по препоръка на главния прокурор се правят анализи на всички извършители на престъпления, които са с по 2-3 висящи дела, но не са в затвора. "Сред тях са както автокрадци, така и извършители на домови кражби и всякакъв вид престъпления. Мога да кажа, че ги контролираме и гласно, и негласно", допълни Хаджиев.
 
Пери е арестуван много пъти от столичните ченгета за кражби на коли. За последно беше задържан миналата година с вече бившата си приятелка, когато дори опита да прегази полица и се блъсна в патрулка. През уикенда той отново бе закопчан с разкостен "Нисан Джук". При проверка в масивите на МВР и прокуратурата се оказало, че Пери има осъдителна присъда от 10 месеца с 3 години изпитателен срок, която му е издадена миналата година. На практика той трябва да влезе в затвора, обясниха от обвинението. Новото обвинение на Петров е за вещно укривателство, тъй като не е хванат зад волана на свития автомобил. Ако бъде признат за виновен по него може да получи от 1 до 6 г. затвор.
 
Шефът на СДВР отчете, че за последната година като цяло броят на автокражбите леко е спаднал и те са със 180 по-малко от предходната година. Разкриваемостта леко се е покачила, но има още какво да се желае. В момента се профилактират както видните автоджамбази, така и известните крадци, които тормозят хората. Приоритет е битовата престъпност, допълни шефът на СДВР.
 

Заради амфетамини екстрадират русенка във Финландия

Предишна новина

Адвокатите на Тръмп поискаха Сенатът да го оневини незабавно

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.