Лично Борисов пратил линейки за лидера на БОЕЦ и жена му

Лично Борисов пратил линейки за лидера на БОЕЦ и жена му
Георги Георгиев и премиерът Бойко Борисов, снимка:архив

След намеса на премиера Бойко Борисов се е стигнало да пращането на две линейки за лидера на БОЕЦ Георги Георгиев и жена му във Видин. Двамата болни от коронавирус бяха транспортирани от местната болница до София и хоспитализирани, съответно той - във ВМА, а тя - в Правителствена болница. Това разкри в отговор на въпрос здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг в Министерския съвет за ситуацията с коронавируса..

Ангелов разкри обаче, че в случая с Георгиев, който е сред организаторите на протестите срещу правителството, лично Душана Здравкова е ходатайствала пред Бойко Борисов.

Здравкова бе един от основателите на ГЕРБ и неин евродепутат, след което си тръгна със скандал от гражданското сдружение и се дръпна от партията.

Също като Георгиев, преди три месеца Душана Здравкова беше в първите редици на протестите на жълтите павета срещу властта. Тогава тя обвиняваше Бойко Борисов, че се опитва да тупа топката, държи се недостойно и не подава оставка. Бившата съдийка призна по БНР: „Aз cъм вcякa вeчeр нa прoтecтитe".

Сега обаче тя се обадила на Борисов, за да търси връзки за хоспитализацията на съратника си от БОЕЦ.

Именно след разговора с нея министър-председателят разпоредил на здравния министър Костадин Ангелов да провери дали има проблем с лечението на Георгиев и жена му във видинската болница и дали има нужда от транспортирането на двамата в други лечебни заведения.

"Подходът към българските пациенти не е избирателен. На вас може да ви се струва странно, което се случва, но имаше много обаждания, включително и от лекари, вкл. и от колеги директори на лечебни заведения, които казаха, че има проблем във видинската болница, и конкретно тези двама пациенти не могат да обслужени", изрази учудване от въпроса за Георгиев здравният министър.

"Да, премиерът ни се обади, на него се е обадила Душана Здравкова, и премиерът каза да проверим каква е ситуация и направи всичко необходимо. Ние не пращаме линейки само за тези пациенти. Ние не търсим известност, не търсим медийна сензация. Единият пациент беше с ниска сатурация и проблеми с дишането, а другият е с трансплантиран бъбрек, за което има нужда от специализирани грижи. Не сме били водени от медийни желания за сензация", обясни още Костадин Ангелов.

Здравният министър не отговори на въпроса кои са останалите български граждани, за които по подобен начин се изпращат линейки, привилегировани сред останалите, които след ходатайство са били настанявани в престижни болници в столицата.

В същото време хоспитализираният във ВМА лидер на БОЕЦ продължи от реанимацията да сипе заканителни постове във Фейсбук. Както "Правен свят" писа, се озова на лечение именно в болницата под ръководството на ген. Мутафчийски, след като преди месеци подаде иск в съда срещу него заради думите му, че българите яко ще мрат от коронавируса.

Реакцията на ВИП-пациента възмути много от хората на фона на умиращи в линейки и на столове пред входа на болниците.

Още по темата

Антикорупционната комисия: Бивш заместник-кмет на Димово е в конфликт на интереси

Предишна новина

Гражданин на ЕС може да бъде екстрадиран в трета страна само след допитване до държавата членка, чийто гражданин е

Следваща новина

Коментари

10 Коментара

 1. 10
  Френски прокурор | нерегистриран
  6
  0

  СМАЧКВАЩ ОЧЕРК ВЪВ ФРАНЦИЯ СРЕЩУ БОЙКО БОРИСОВ!
  Авторитетното френско спосание Le Point в току що излезлият си брой публикува обзорна суперкритична статия за бългрския премиер Бойко Борисов с автор Марк Нексон. В нея Борисов е описан като ”каубоят на Европа, който изчуква европейските политици с 200.”
  Ето някои откъси от нея:
  – „Това е България! Тук начело е Бойко Борисов, колос от над 100 килограма, чиито виражи оставят Брюксел неподвижен. „Когато говоря с хората от Европейската комисия за това, ми се казва:„ Това е България!“, оплаква се българският евродепутат Елена Йончева.И все пак тя има причини да се притеснява. В телефонен запис, разкрит преди четири месеца, Борисов обещава да я „смаже“, за да спре исканията й за разследване срещу него. „Прекарвам възможно най-малко време в София“, признава тя. Това не е всичко. В същия разговор той се подиграва на европейските си колеги. „Казвам им, че не разбирам добре английски и така им го начуквам (използвана е френската дума за содомия enculer) на тия чужденци – баварският, унгарският и полският премиер. Макар и забъркан в скандали, българският премиер продължава да бъде търпян в Брюксел.”.
  – Авторът описва последните му скандали, като започва със снимките от спалнята му с чекмеджето с едри пачки и златни кюлчета. „Вътре има банкноти поне за 1 млн. евро“, пише изданието. След като цитира неговите оправдания как е бил заснет „от една прекрасна госпожа“ в резултат на комплот, изданието отбелязва: „Тази сцена би могла да се разиграе в отдалечена република в Централна Азия. Но това става в една от 27-те държави в ЕС. Наистина, тя не е нито най-голямата, нито най-богатата, но е познат член, интегриран в европейския дом от 2007 г.“.
  – „Поан“ цитира политици и журналисти, които описват впечатления от различни негови изяви. После изданието обобщава: „След 11 години на власт каубоят на Балканите може да се похвали с жалки постижения. На първо място с най-високото равнище на корупция и бедност в ЕС. След това с липса на свобода на печата, класиран на 111-то място в света зад Гвинея и Кувейт, въпреки че по време на влизането си в ЕС България бе наравно с Франция по свобода на печата. Накрая със сриващи се чуждестранни инвестиции, сведени до 1 млрд. долара, след като през 2008 г. са били 8 млрд.“ Борисов обаче може да се гордее с едно нещо: разширяването през неговите мандати на пътната мрежа с 20%, пише „Поан“ и посочва що за гордост е това: „Красотите й понякога са ефимерни поради лошото качество на материалите и особено поради високата цена. Километър българска магистрала струва три пъти повече отколкото в Норвегия. Причината: подкупите, стигащи до 50% от сумата на контрактите, както и раздробяването на обществените поръчки. За да избегнат участието на чуждестранни фирми, властите прилагат един трик: възлагат на местни изпълнители поръчки за малки участъци с дължина до 10 км. По този начин държат в непрозрачност пазарите и грабежа на европейски фондове. “
  – Под вътрешно заглавие „Брюкселският бос“ парижкото списание разказва някои случки с Борисов, забелязани от чужденци. В софийския хотел „Хилтън“ приема германски представители на Европейската народна партия. „Преди началото на разговора поставя пистолет на масата. „Луд ли сте?!“, възкликват събеседниците му. „Убива ми на корема“, отговаря той.“ Журналистът Марк Нексон разказва и друга случкка: „На работен обяд в Брюксел Борисов се шири на масата сред дузина от антуража. С пура в устата той гледа по телевизията мач на „Реал“ Мадрид. По едно време бута чинията си към своя помощник. „Махни ми кокала“, нарежда той. Никой не възразява. Въпросният помощник е Цветан Цветанов. Христо Иванов разказва как в качеството си на бивш министър на правосъдието на Борисов го е убеждавал да промени статута на всесилния главен прокурор. Отговорът му бил: „Ще го направя, ако поиска Меркел“. „И наистина, Борисов и Меркел се разбират отлично“, пише изданието и дава пример: „На вечерите на Европейския съвет двамата изпълняват игра, която е станала ритуал. Ангела предлага своето парче месо на вечно гладния Бойко“.
  – Във връзка с мигрантската криза през 2015 г. „Поан“ отбелязва, че Борисов си е спечелил още похвали. „Той преговаряше с Ердоган за задържане на мигрантите в Турция, а през това време правеше ограда по границата си“. „В сравнение с поляците и унгарците той никога не създава проблеми“, отбелязва неназован дипломат. „Оттогава Борисов може да преминава всякакви линии. Помага му един бизнесмен: Делян Пеевски, 40 г., сенчест съюзник, който контролира 80% от медиите“, сочи седмичното списание.
  – „Поан“ илюстриира очерка си със снимка на Борисов как води сръбския президент Александър Вучич да види колко бързо напредва строителството на газопровода „Турски поток“ през България. Изданието не използва българското му название „Балкански поток“.

 2. 9
  какво да си мисля ,ако е истина ,че ББ спасява тоз оръфляк и жена му..... | нерегистриран
  1
  0

  Падение!
  Мога само да си помисля,че Борисов сам си организира протестите .като активен участник в събитията т.нар .боец заслужава вниманието на своето гуро.
  Какъв срам и какво падение!страхливци!

 3. 8
  Вкъщи нямаме тоалетна хартия | нерегистриран
  3
  0

  Ще прати ли Бойко хеликоптер? Трбват ми четири рулца, като дойте вертолетът, ще му кажа откъде да ги вземе по-евино. Тая седмица има промоция.

 4. 7
  6 | нерегистриран
  5
  0

  Още по-ненормалното е, че "спасеният" от най-високата инстанция УЖ се бори именно срещу подобни практики.

 5. 6
  | нерегистриран
  11
  0

  В една нормална държава не е нормално да се звъни на министър - председателя и да се "търси съдействие" по конкретни случаи. Нормално е тази комуникация да се осъществява между болниците и различните специалисти. Щом опира до това "един наш човек да се обади на един друг човек, който да се обади на трети", нищо не е нормално...

 6. 4
  3 | нерегистриран
  2
  -2

  Ами не те познавам, слава Богу, но най-вероятно Бойко няма да ти прати лична линейка.

 7. 3
  777 | нерегистриран
  2
  0
  До коментар #2 от "до 777 | нерегистриран":
  За тебе дали ще прати?

  Така, като ме познаваш, ти как мислиш?

 8. 2
  до 777 | нерегистриран
  4
  0

  За тебе дали ще прати?

 9. 1
  777 | нерегистриран
  1
  -3

  Е, и?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.