Лозан Панов рискува живота и здравето на магистрати и служители, за да се покаже като опозиционер

Лозан Панов рискува живота и здравето на магистрати и служители, за да се покаже като опозиционер
Лозан Панов, снимка:архив

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов произведе поредната си провокация, за да се покаже като опозиционер на мнозинството в Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Този път обаче действията на "съдия № 1" будят не само обичайното учудване, а и откровена заплаха за живота и здравето на магистратите и съдебните служители в съда, който би трябвало да ръководи.

Въпреки решението на Съдийската колегия от вторник, с което кадровиците приеха, че няма да се разширява кръгът на делата, които ще се образуват и разглеждат в условията на извънредно положение, както и че за момента магистратите няма да обявяват изписаните от тях дела, тъй като последното изисква струпването на страни, администрация и съдии в съдебна сграда, Панов демонстративно издаде заповед с която разпорежда точно обратното.

Със заповед от 31 март 2020 г. председателят на ВКС е разпоредил да бъде създадена необходимата организация, която ангажира събирането на едно място на значителен човешки ресурс, за образуване на касационни производства по постъпилите в съда книжа от 13 март 2020 г. до 01 април 2020 г., както и за обявяване на постановените съдебни актове по граждански, търговски и наказателни дела, съобщиха от съда.

Със заповедта си Панов отменя своя предходна такава от 16 март 2020 г., с която е разпоредено да не се образуват в дела постъпилите книжа, иницииращи съдебни производства, с изключение на производствата, посочени в решение от 15 март 2020 г. на Съдийската колегия.

Вместо това, Панов се възползва от решението на Съдийската колегия от вторник, с което на всички административни ръководители в страната бе дадено правомощие сами да преценяват дали е необходимо администриране и разглеждане и на други дела, извън посочените по-рано, ако това е абсолютно наложително, за да изтъкне за пореден път, че се намира "от другата страна на барикадата".

Остава пълна мистерия какъв е смисълът за съдебната практика и изобщо за системата това, да се образуват нови дела, докато е в сила действието на Закона за мерките и действията в извънредно положение, според който всички процесуални срокове, с изключение на няколко вида наказателни производства, за момента са спрени. 

Още по темата

Главният прокурор и още десетки магистрати и служители дариха безвъзмездно кръв в столицата

Предишна новина

Цветинка Пашкунова: Не е разумно да разширяваме обхвата на разглежданите дела

Следваща новина

Коментари

43 Коментара

 1. 46
  До 45 | нерегистриран
  5
  0

  А, когато беше свързана с Разградския Прокоп, тогава направо пращеше от "истини", не беше платена, така ли, айде, бе?!Не сме забравили, как тогава по Прокоп.време, се сипеха кофи с помия върху магистрати, политици и други, неудобни за него, за кръга му, за т.н."умни и красиви !Тогава не беше платен сайта, що ли пък, въобще не ти вярвам фалшив "моралист"!

 2. 45
  666 | нерегистриран
  1
  -5

  Правен свят е купена, пита и платена медия. Никой с критично мислене и познания не ви приема на сериозно. Поздрави на Делян, ще му даря кюфте!

 3. 44
  Важно! | нерегистриран
  4
  0

  И дано разследващата прокуратура за системата на разпределение на дела, не вземе да разчита на съответните местни прокуратури, че в забравените от Бога, далечни точки от София, особено в по-малките, населени места, не са знае..

 4. 43
  Всъщност | нерегистриран
  2
  -1

  Прокурори и разследващи работят по всички дела, както преди ИП.

 5. 42
  До 38 | нерегистриран
  16
  0

  От съдържанието на коментара Ви, личи единствено,че изпитвате патологична омраза към лицето, което сте посочили!И заради тази омраза чрез коментара Ви, явно се опитвате да настроите хора, които вероятно ка се засегнали от нещо!Опитът Ви за дребно интриганстване, показва на какво елементарно ниво сте!Ако с такава патологична болезненост мразите всеки, който не е удобен за Вас, омразата ще Ви разяде отвътре, ако вече не Ви е разяла!

 6. 41
  Geleto | нерегистриран
  17
  -1

  И още нещо, в личен план и за себе си аз далеч не съм притеснен, нито се поливам със спирт и пр. Много е възможно на някакъв етап да изкарам вируса и вероятно няма да е много тежко, с много от нас ще стане така. Важното е да не се допуска рязко покачаване на заболеваемостта, защото тогава здравната система няма да издържи, това го казват експертите, не аз. Толкова ли е трудно да се разбере?

 7. 40
  Geleto | нерегистриран
  20
  -1

  Първо не съм Galeto, а Geleto и второ в последните две седмици съм изготвил множество съдебни актове (много повече от преди), участвал съм и в открити съдебни заседания по дела, които се разглеждат съгласно решенията на СК на ВСС и заповедите на председателя на съда, поради което смея да твърдя, че съм си заслужил заплатата. Това, обаче, стои напълно вън от дискусията и нямам намерение да ТЕ питам (щом ми говориш на "ти", въпреки че аз ТИ говорех на "Вие" до момента) ТИ какво свърши в последните седмици, нито какво работиш изобщо, нито да влизам в тона на конфронтацията и омразата, която просто струи от коментарите ТИ, защото тази омраза ТЕ заслепява и не можеш да разбереш изключително елементарни неща и защото мислене на хора като теб може да донесе истинска катастрофа на нашето общество. Омраза, омраза, омраза... Запази си я за после! Но недей да способстваш да загинат хиляди най-вече възрастни и болни хора. Явно не гледаш телевизия, не четеш друго освен правни сайтове и не знаеш какво се случва по света.

 8. 39
  | нерегистриран
  3
  -17

  GALETO , ти на какво основание претендираш заплата , мила? Страдаш от тревожно разстройство в остра форма и ако не вземеш мерки бъдещето пред теб ще е АД по Данте на квадрат. Такива като теб от тук нататък никога няма да живеят с нормален психически статус и ще се поливат със спирт още поне година. КАКВО НАПРАВИ ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ СЕДМИЦИ, ЗА ДА ПОЛУЧИШ ЗАПЛАТА? В Сф и без това правосъдието върви с 5 км/ ч, ами закрийте съдилищата и народа да си прави алтернативни мешерета

 9. 38
  | нерегистриран
  1
  -12

  Нейчева, много си зле, ама много !!!

 10. 37
  | нерегистриран
  4
  -12

  До 33 - ти си наистина освирепял, твърдящ обективно неверни факти !

  Няма малки съдилища с щат за счетоводител и гл. счетоводител .

 11. 35
  Айде стига с тая Италия жалки сте | нерегистриран
  7
  -18

  Как ще докажете къде точно сте се заразили?! Какви откровени простащини са написани тук от съдии?!?!?!?! Адвокатите ли са ви проблема?! Страх, страх и страх, и страх. Ами вън от системата тогава! Чистачката не трябва да има страх , нали ?! Тя трябва да ви чисти и дезинфекцира като прислужник Колегите ви от прокуратурите работят ли - работят. Ами може и в магазина да се заразите , ами може и в Пампорово да сте се заразили , защо точно на работа да е

 12. 34
  До 33 | нерегистриран
  18
  -1

  Това е само един малък пример!В съдебната система има раздута/доста/администрация!Никой досега не е посмял да предприеме мерки за съкращаване на ненужни,някъде дублиращи длъжности в съдебната администрация!Когото някой се опитва да настройва народа срещу съдебната система, която в момента работи в ограничен обем заради извънредното положение, а не за кеф, то е добре, да обърне внимание на народа за раздутата администрация в системата!

 13. 33
  | нерегистриран
  14
  -2

  Някъде по-надолу из коментарите, някой у написал за това,че"народът е освирепял", затова, че едва ли не, съдилищана не разглеждали в оптшмален обем дела по време на обявено извънредно положение! Ами, този коментиращият за посоченият израз, защо ня обясни на народа, как е възможно в малък провинциален районен съд, с брой съдии, които са малко повече от пръстите на една човешка ръка, да има освен счетоводитал и ГЛАВЕН СЧЕТОВОДИТЕЛ?Какво право по цял ден този главен счетоводител, надзирава, този който реално работи, тоест счетоводителя ли?Кой налага да има в малък съд счетоводител и главен счетоводител?Главният счетоводител случайно да е в близки отношения с особа, кандидат за шеф на съд, в момента, и.ф.шеф на по-висок ранг съд в същия район?Има ли време за ходене в един двор на сграда на полицията, долепена до съда, но изчислителката за пушене по време на работно време а за служители от съда на кандидата, дали има същото такова време за пушене? Ако някой имаше работа, то едва ли щеше да звъни на ден, по ен-ти на брой пъти на мъжа си, кандидата и да са натресва в колектива на този съд, от който не е!Ако на беше жалко, щеше да е смешно!Надзираване страшно!!Ха, ха, ха!Ами то, ако човек е зает по цял ден с работа дали ще има време да звъни на мъжа си, ката-час по цял ден!

 14. 32
  | нерегистриран
  9
  -5

  Дали, няма да е добре, един магистратски падишах, последвал Л. Панов, освен да издава заповеди, да вземе да осъществи качествен контрол над чистачките, които са по утвърдения от него график, най-вече на тези от селския съд където е бабичката му! Доколкото зная с простия ми акъл не трябва ли, кошчета в кабинети и др./които не са в кабинета на падишаха, разбира се/да бъдат изхвърлени навреме, а не да се чакат да дойдат чистачките от горния селски съд! Няма ли опасност от инфекция?

 15. 31
  "За съжаление"!8 | нерегистриран
  15
  -3

  За съжаление, тъкмо при това тежко за нас човеците положение, ще се разкрие истинската/не подмолната, фалшивата/същност на някои магистрати/съдии, претендиращи, че са единствените, на които се полага/защо и аз не знам/привилегията да бъдат председател на съд, вкл.и окръжен!Желаещи за амбиция много, а човеци, никакви ги няма!Такива,които популистки действат и говорят, уж, колко са загрижени за, ЦИТИРАМ, "този, озверал народ", на мен тия,не ми минават!Фалшиви глашатаи, целящи, само да станат председатели на съдилища, че да се дуят и избиват селяндурските си комплекси!Аман, заман!Писна ми !

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.