Лозан Панов ще участва в конкурса за шеф на ВКС

Лозан Панов ще участва в конкурса за шеф на ВКС

Съдия Лозан Панов, номиниран за председател на Върховния касационен съд, се връща в надпреварата. Той се яви лично на заседанието на Висшия съдебен съвет днес, за да обяви своето окончателно решение.

Както е известно, съдия Панов бе блъснат от автомобил миналата седмица. Той все още е в болница. Пред членовете на съвета обясни, че вчера е претърпял операция, излязъл днес от болницата за малко, за да обясни лично на членовете на съвета мотивите си по повод участието си в конкурса.

"На 4 години загубих своя биологичен баща. На 11 ноември почина моят осиновител. В личен план минавам през доста тежък период. Но очакваме доклад от Европейската комисия. Това, което съм длъжен да направя е да продължа с участието си, колкото и да е трудно физически. Дължим на обществото честен и справедлив конкурс, с борба на каузи и идеи. Съдия Павлина Панова е много добър професионалист и етичен човек. Надявам се да има състезание, което подобава и обществото очаква", каза съдия Лозан Панов. Той благодари на всички членове на съвета, които проявиха разбиране.

Представляващата ВСС Соня Найденова заяви, че съдия Панов е проявил изключително достойно поведение.

След това ВСС взе решение спирането на процедурата да бъде удължено до 7 януари. Дотогава съдия Панов ще има възможност да изготви концепцията си.

Останалите срокове, фиксиране в хронограмата – за изготвяне на становища за професионалните и етичните качества на двамата кандидати, са същите. Изборът ще се състои на 29 януари, както беше планирано.

Още по темата

Синдикът на Румяна Ченалова редовно е злоупотребявал с правата си

Предишна новина

КОНПИ иска 4.2 милиона от осъдени лихвари

Следваща новина

Коментари

40 Коментара

 1. 40
  | нерегистриран
  2
  0

  Е как в борбата за власт, аванти и муфти да не се включат младите кариеристчета, които като скакалци прескачат от етаж на етаж в съда. Чудно, че не се включи и другото изявено младо кариеристче - Бисерчо?

 2. 39
  До 38, който вероятно е и 31 | нерегистриран
  1
  0

  Не вземам хонорар, за да си изразявам мнението, вероятно за мен съдиш по себе си... както казваха протестърите: "Мразя ви напълно безплатно"...капиш, жоркова подлого...

 3. 38
  до дежурния писач под № 37 и т.н. | нерегистриран
  2
  -2

  Просто проверявах дали има дежурен писач и ха, оказа се че е така. А Гош си ти, прилича на пукнат да не казвам.... хихи, хахаха! Явно си от тези писачи на хонорар, леле, какво падение.

 4. 37
  31 до № 36 | нерегистриран
  6
  -1

  "Георги Колев разби статуквото и затова беше и продължава да бъде критикуван за какво ли не. Ти си статуквото, и затова не можеш да го понасяш!..."  Gosh... you make my day!!! Отдавна не бях чел нещо толкова готино, щях да падна от стола, направо ме уби...от смях... 5. 36
  До коментар 31 | нерегистриран
  4
  -5

  Георги Колев разби статуквото и затова беше и продължава да бъде критикуван за какво ли не. Ти си статуквото, и затова не можеш да го понасяш! И като "драскаш" и "бълваш" огън и жупел срещу конкретна личност, имай поне достойнството да си напишеш името, ама уви!

 6. 35
  Хайдрих | нерегистриран
  2
  0

  Ecce Homo. Ще реши окончателно еврейски въпрос, поне във ВКС!

 7. 34
  | нерегистриран
  5
  0

  Между ветропоказател и вентилатор има разлика , но и в двата случая просто става въпрос за въздушно течение ,а тук вятър на промяна няма!

 8. 33
  Убава новина, ама | нерегистриран
  2
  -1

  от ВСС!

 9. 32
  Миро | нерегистриран
  9
  0

  Лозан, не знам дали е разбрал, че културните, начетените и възпитаните, не ги обичат и уважават много. Приемат се за слабохарактерни. Особено в системата, където на почит са други. А решението, което е взел, дано да е лично?

 10. 31
  До 21, който е всъщност 2222222 | нерегистриран
  10
  -2

  2222222

  17 декември 2014, 14:11  "...Лозан Панов е добър човек, който ......ще се отнесе културно и етично. Той е идеален за председател на ВКС.....и се надявам да бъде двигателят на промяната в съдебната система..."  Че Лозан е културен и възпитан не ще и съмнение, но не ми е ясно като как ще е идеален за длъжността и ще е двигател на промяната, като зад, до и около него са все лица на статуквото като Г.К. и сие, които очевидно контролират поведението му, поне от последните седмици...в тази среди лични несъгласувани с ръководството действия са нежелани...затова и креатурите им правораздават само и изключително по указания. Силно вероятно е Лозан да е новия Председател на ВКС, като знам кой стои зад кандидатурата му, но цената е твърде висока - загубено достойнство като човек и професионалист, а нали искаме новите лица, които да инициират промяната към по-добро да са поне относително честни, чисти и независими...

 11. 30
  | нерегистриран
  6
  -4

  До коментар [#29] от "": Какво има да оправя Лозанчо? Павлинка нали е там, а преди нея Лазарчо. 12. 29
  | нерегистриран
  5
  -4

  да видим как Лозанчо ще се справи със славната система за (не)случайно разпределение на делата във ВКС АСУД, че и там доста пари и кръпки(uprades) играят.

  За още някои (зло)употреби на системите за случайно разпределение на делата

  http://www.legalworld.bg/41237.za-oshte-niakoi-%28zlo%29upotrebi-na-sistemite-za-sluchajno-razpredelenie-na-delata.html

 13. 28
  !!! | нерегистриран
  8
  -2

  "Браво" на модератора!!!Значи "мухльо" и ред други неща може , а истината не може!!!Не Правен , а Миши свят сте вие - страхливи мишки!!!

 14. 27
  **** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 26
  | нерегистриран
  14
  -2

  До коментар [#23] от "Хора, бе, стига!":  Силна подкрепа за последното изречение!!! Административният ръководител (в съда и прокуратурата) следва да стане "пръв сред равни" и то избиран от равните, за да защитава общностните политики към укрепване на почтеността и независимостта на магистратите.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.