Магистрати и служители искат ваксинация и за семействата си

Магистрати и служители искат ваксинация и за семействата си

Магистрати и съдебни служители са проявили интерес дали във фазата от ваксинационния план, в която те влизат, са предвидени и членовете на семействата им. Това стана ясно от думите на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов по време на Съдийската колегия, когато той се обърна с този въпрос към представляващия Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Магдалинчев.

Панов настоя, че предвиждането и на членовете на семействата и близките на магистратите и служителите в настоящата фаза на ваксинация, би спомогнало за ускоряване на имунизацията на населението и следва такава възможност да е достъпна за всички органи на съдебната власт.

От своя страна Магдаличнев заяви, че няма подобна информация, но ще я изиска по официален ред от здравния министър и Националния ваксинационен щаб.

Както „Правен свят“ писа, ваксинацията на служителите и магистратите в съдебната система ще започне най-рано в началото на март месец. До 24 февруари председателите на Върховния касационен съд (ВКС), Върховния административен съд (ВАС) и главният прокурор ще трябва да подадат до РЗИ готовите списъци на всички записали се за ваксинация съдии, прокурори, следователи и служителите в страната. След подаването на имената, населените места и съответния орган, в който работи магистратът или служителят, пожелал да се ваксинира, РЗИ ще започне да разпределя хората по места или да сформира мобилни екипи, които да отидат в самия съд или прокуратура.

Още по темата

Осъдиха и запорираха сметките на жена, въпреки че няма задължения

Предишна новина

Един достоен съдия: Ваня Пунева от ВАС се пенсионира

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Hahaha | нерегистриран
  7
  -6

  Хубаво е да се предвидят и бабите и дядовците на магистратите и служителите.Да попитат и за това по официален ред.

 2. 1
  Минути за платена реклама | нерегистриран
  16
  0

  Вероятно. Някои. Други, май повечето - не искат дори за себе си.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.