Магистрати и ученици от Велико Търново се срещнаха в съдебната зала

Магистрати и ученици от Велико Търново се срещнаха в съдебната зала
Магистрати, служители и ученици се включиха в образователната програма, снимка:Административен съд-Велико Търново

За трета поредна година магистрати и служители от Административен съд-Велико Търново се включиха в образователната програма "Съдебната система – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури". Първият етап от инициативата се е провела в училищните стаи на АК "Аркус" под формата на уроци, които са били преподадени от магистрати от съда във випуските на осми, девети, десети и единадесети клас. Накрая младежите са посетили Административен съд-Велико Търново, където са наблюдавали процеса по 12 касационни дела, съобщиха от институцията.

Председателят на съда е удостоил участниците с персонални грамоти и подаръци от Висшия съдебен съвет – Конституция на Република България и информационни брошури за съдебната власт. Децата са се възползвали от възможността да събеседват неформално с лекторите си по правни теми, които ги вълнуват.

Според попълнените по-късно от учениците анкети образователната програма е била "добре организирана и всеобхватна, изключително полезна за обогатяване на правната им култура", като най-високо оценени са свободната дискусия със съдиите и наблюдаването на реални дела.

Цацаров се обяви срещу лансираните от лидера на БСП лобистки предложения за ограничаване правомощията на главния прокурор

Предишна новина

Катя Бельова не се е отнесла тенденциозно към наказателните съдии в ОС-Благоевград

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.