Магистрати търсят връзки за съдебната палата


Варненските магистрати ще поканят председателя на Народното събрание Михаил Миков да лобира за по-бързото решаване на проблема със зациклилото изграждане на съдебната палата. На 11 април във Варна парламентарният шеф ще е гост на тържествена сесия, посветена на 135-годишнината на Търновската конституция.

"Ще му покажем постиженията си, но ще изложим и най-тежкия си проблем - че работим в нечовешки условия. Очакваме г-н Миков да поеме държавнически ангажимент за решаване на този казус", коментира председателят на Варненския апелативен съд Ванухи Аракелян.

Въпреки че сегашното правителство размрази станалият печален с 4-те си първи копки проект и гласува 30 млн. лв. за строителството, парите не могат да бъдат усвоени.

Причината е неприключило дело на правосъдното министерство срещу фирмата изпълнител "Валекс", в което се иска обявяване на договора за нищожен. То бе заведено по време на управлението на ГЕРБ и все още чака разглеждане на втора инстанция.

"Парите няма да бъдат загубени. Палатата ще струва 90 милиона лева. Обещали сме 3 поредни години да даваме по 30 млн. лв. и ще го направим", декларира преди дни лидерът на БСП Сергей Станишев.

Делото за музея в Кърджали бе отложено за 14 май заради комплексна съдебна експертиза

Предишна новина

Евроекспертите питат как ще се избира съдия №1

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.