Мая Манолова докладва на президента за разбутването на палатките от булевардите в 5 ч. сутринта

Мая Манолова докладва на президента за разбутването на палатките от булевардите в 5 ч. сутринта
Мая Манолова, снимка:БГНЕС

Бившият омбудсман и настоящ активист в протестите Мая Манолова лично докладва на президента Румен Радев за премахването на блокадите от столичните булеварди по време на акцията на полицията в петък. Разговорът на Манолова с Радев, който се провежда в 5 ч. сутринта, е документиран на лайфа, който самата тя пусна в профила си във Фейсбук.

На кадрите се вижда как Манолова набира някого по телефона пред майките от „Системата ни убива“ и се чува началото на разговора, след което тя се отдалечава.

„Г-н президент, ами тук гражданите помолиха да ви звънна, разбутват палатковите лагери…“ и понеже ние предаваме лайф на живо… специализирана полицейска акция…“, обяснява Манолова.

„Мая звънна на президента“, казва и една от жените.

„Да е информиран, той не се разпорежда на МВР – отговорността е на господаря на държавата – Лицето Бойко Борисов се разправя с протестиращите“, продължава диалогът.

Малко след публикуването на цитираното видео, в социалните мрежи се появиха коментари, че е напълно възможно блокадите с палаткови лагери в страната да са координирани с държавния глава, щом се налага той да бъде подробно информиран за събитията посред нощ.

Към момента не е известно дали президентът е взел лично отношение по случая.

Манолова звъня в 5 сутринта на Румен Радев да му се оплаче

„Г-н президент, ами тук гражданите помолиха да ви звънна, разбутват палатковите лагери…“, казва Манолова по телефона. Дали между бившия депутат от БСП и президента няма координация около организирането на блокадата? Как мислите?

Публикувахте от Tribune.bg в Четвъртък, 6 август 2020 г.

Маринела Арабаджиева се опита да се самоубие с огромна доза хлофазолин

Предишна новина

16 са задържаните за взрива в Бейрут

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  адв.Стефан Левашки | нерегистриран
  1
  -1

  Безплатен юридически съвет към момчетата и момичетата от полицията и жандармерията, които ще бъдат изпратени да се разправят с протестиращите.
  Не всяка заповед на вашите началници е правомерна, протестиращите също имат права.
  Вашите действия се заснемат непрекъснато от стотици телефони на протестиращи и фотоапарати и камери на журналисти и не можете да останете анонимни.
  Защитавал съм десетки полицаи в кариерата си на наказателен адвокат, няма друга професия, в която преките началници да се отказват толкова бързо от подчинените си и да ги оставят да се оправят сами когато им повдигнат обвинение, не може да разчитате нито на тях, нито на синдикатите си.
  Последно, дори осъждане по реда на чл. 78а от НК – т.е. освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание глоба, е достатъчно да бъдете уволнени от работа.
  Така че, мислите с главите си, не бъдете еничари, протестиращите са Ваши съграждани, а не врагове.

 2. 2
  Румен Радев, президент на РБ | нерегистриран
  4
  -8

  7-ми август, Румен Радев, президент на РБ:

  Надявам се, че правителството няма да се компрометира докрай и да се превърнем изцяло в полицейска държава. В последните дни то предприе репресивни мерки срещу протестиращите граждани. В опитите си да избегне поемането на политическа отговорност, изпълнителната власт въвлича силите на реда в конфликт с хилядите протестиращи българи. Цената плащат онези, които настояват за законност, и редовите служители на реда. Противопоставянето и на частни охранители на граждани и журналисти издава природата на сегашната власт и е още един аргумент за гражданското недоволство срещу нея. Готовността да се жертва гражданският мир в името на политическото оцеляване е безпрецедентен за българския преход акт на политическа ескалация. След месец на протести в цялата страна и зад граница е очевидно, че става въпрос не за моментно или ограничено по мащаб недоволство, а за масово отхвърляне на сегашната мафиотизирана система. Тя бе международно осветлена от световните медии. Кризата на българската демокрация не може да бъде решена, а само задълбочена с полицейски и репресивни мерки.
  Оставката на кабинета и тази на главния прокурор са първите стъпки към завръщането на България в руслото на закона и към демократичните процедури, без които днешната остра криза не може да бъде решена. Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта.

 3. 1
  Георги Дренчев и сие | нерегистриран
  2
  -7

  ХУНТАТА ВЪЗСТАНОВИ КОРУПЦИОННИЯ РЕД В СТРАНАТА. #МУТРИ ВЪН
  В пленената държава, в която всеки сам се грижи за сигурността си посредством частни инициативи, каква е ролята на полицията, освен да охранява статуквото от народния гняв, с парите на поробените по места гласоподаватели и откраднати от върхушката бизнеси?
  Борисов и компания върнаха България в 90-те години, възстановявайки естествения хабитат на мутрите, каквито те са до един.
  #ОСТАВКА #МУТРИ #ВЪН
  #оставка #помияри довечера всички по площадите #хунтата не издържа и се показа в истинската си светлина, ден след като на партийната сбирка на герб биха журналисти, днес арестуваха мирно протестиращи хора. #мутри #вън
  Позволяват си тези гаври с хората, защото протестираме твърде мирно. Я да ступаме няколко полицая, я да запалим няколко микробуса, тогава друга песен ще запеят. А и повече внимание ще ни обърнат световните медии. БЪДЕТЕ СМЕЛИ! ОСТАВКА, СЪД И ЗАТВОР!
  Смърт на фашизма!
  ГРАБВАЙТЕ ТЕЛАТА!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.